SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ayıp Halay'' Savunması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, komşu kent Elazığ'da 51 kişinin depremde ölmesine karşın davul çaldırıp, halay çekilmesine gösterilen tepkiler üzerine yapılan açıklamada, davul çaldırmanın bir eğlence değil, protestoyu ifade ettiği iddia edildi.

KESK, İHD, SKM, BDP, EMEP, ÖDP, HC gibi kuruluşların ortak organizasyonu ile 8. Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Soykan Parkı'nda yapılan etkinlikte, davul çalınarak, halaylar çekilmesine, Elazığ'daki depremde 51 kişinin ölmesi nedeniyle tepki gösterilmişti.

Organizeyi yapan 8 Mart Kadın Platformu adına Latife Ulutaş, Eğitim-Sen Malatya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, şu savunmayı yaptı:

"Bilindiği üzere dün 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günüydü. Dünyanın her yerinde kutlandığı gibi ilimiz Malatya’da da 8 Mart Kadın Platformunun örgütlediği bir eylem gerçekleştirildi. 8 Mart, Dünya kadınlarının emeğinin, bedeninin sömürüsüne karşı mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. İlimizde bu çerçevede kutlama gerçekleştirilmiştir. Çünkü 8 Mart Platformunun katılımcı kurumları toplumun her türlü sorununu önemser, kendi sorunu olarak değerlendirir ve sorunların çözümü noktasında mücadele yürütür.

Ancak; bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerde “Elazığ’daki deprem afetine aldırış etmeden meydanda davul-zurna çaldırıp, halay çektiler” denilmektedir. 8 Mart etkinliği yürütülürken davul-zurna çalınmasında bu etkinliğin bir parçası, bir eğlence değil özünde protestonun bir ifadesidir.

8 Mart’ta, Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden eden vatandaşlarımızın acısını içimizde hissettiğimizi, depremde mağdur olanların bu ülkenin yoksul halkı olduğunu, bunun doğal afet olarak değil sorunu çözmeyen veya çözmek istememekte ısrar edenlerin sorumluluğunda olduğu bilinmelidir. Türkiye ve Malatya kamuoyu şunu çok iyi biliyor ki; daha önceden yaşanmış olan Gölcük, Sakarya ve Düzce’de ki depremlerde mağdur olanlarının yanında yine bu kurum ve kuruluşlar olmuştur. Bundan sonrada böyle olacaktır.

Biz basın açıklamamızın başında ve sonunda depremle ilgili üzüntülerimizi dile getirmiştik. Saat:13.00-15.00’e kadar olan etkinliğimizi bundan dolayı yarım saatlik bir zamanda bitirdik. Bazı basın kuruluşları bu durumu farklı yorumlar katarak değişik boyutlarda vermişlerdir.

Biz, imzası olan kurumlar olarak Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyor. Yaralılarına acil şifalar diliyoruz. Yanlış anlaşılmadan dolayı halkımızdan özür diliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız