SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayıptır, Günahtır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:40
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Enver Kiraz, çiftçilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, hükümetin uyguladığı politikalarla tarım ve hayvancılığın tamamen bitirildiği iddiasında bulundu.

Kiraz, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından beri en çok mağdur edilen kesimlerin başında köylü ve çiftçi vardır. Uygulanan yanlış tarım ve hayvancılık politikaları yüzünden Türkiye her geçen gün biraz daha dışa bağımlı hale getirilmiştir. 

Tarım ve hayvancılık tamamen bitirilmiştir.

Milletin efendisi olan köylü, yabancı devletlere uşak edilmiştir.

10 yıllık AKP İktidarının sonunda geldiğimiz nokta şu şekilde özetlenebilir;

1 Kg saman 90 kuruş, 1 kg yem 90 kuruş, 1 kg arpa 95 kuruş iken, 1 kg süt 70 kuruştur.

Düşünün ki 1 inek günde ortalama 12 kg saman ve yem karışımı yemektedir. Ve 1 günde 15 kg süt vermektedir. 12 Kg saman ve yem karışımı için üreticinin ödediği bedel 11 Lira iken, inekten elde edilen 15 kg sütün getirisi ise 10,50 kuruştur. Yani köylü ineğini beslemek için harcadığı parayı süt satarak bile karşılayamamaktadır. Üstelik bu hesaplamada, ne köylünün emeği, ne de ineğini beslemek için yapmış olduğu ilaç vs giderleri yer almamaktadır.

Bakın içler acısı durumu bir de şu örnekle açıklayalım; 1 litre  süt 70 kuruşken,1 litre su 1 TL’dir. Dünyanın hiçbir ülkesinde kaynaktan çıkan su , emek harcanarak üretilen sütten daha pahalı değildir.Bu ayıp AKP Hükümetinindir.Ve bugün Ahmet amcanın, Mehmet dayının , Fatma teyzenin gözü gibi bakarak beslediği hayvanlarından elde ettiği sütün değeri , sudan ucuzsa söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Yine aynı köylü, traktörüne 1 litre mazot alabilmesi için 6 litre süt satmak zorundadır. Dünyanın en pahalı mazotunu, dünyanın en ucuz süt üreticine satmak ayıptır, günahtır.

Mazotun bu kadar pahalı olmasının nedeni alınan vergilerdir. Ne acıdır ki devlet gemi sahiplerinden bu vergiyi almazken, gariban Hasan dayıdan, Hatunsuyu’ndaki çiftçi Doğan’dan, burada bulunan Koçderedeli köylülerimizden vergi almayı biliyor. Gemicik sahiplerine 1.50 liraya verdiği mazotu köylüye 4.20 kuruşa satıyor.

Sadece hayvan üreticileri değil, tarım  üreticileri de AKP’den yaka silkmektedir. Bunun en iyi örneğini Malatya’da yaşamaktayız. Son yılların en peişan edilen üreticileri kayısı üreticileridir. 2002’de AKP İkitidarı devraldığında, 1 litre mazot 1,37 kuruş, 1 kg kayısı 2,5 liraydı. Yani yarım kilogram kayısıyla 1 litre mazot alınıyordu. Bugün 1 litre mazot 4,20 lira iken, 1 kg kayısı 2 liradır. Bugün 2 kg kayısı ile 1 litre mazot bile alınamamaktadır.

İşte 10 yılda AKP’nin kayısı üreticisine armağanı 4 kat fakirlik ,sefalet ve çiledir…..Gelişen büyüyen Türkiye’den bahsedilirken, ortaya koyduğumuz tablo , bu pembe tablonun tam tersini göstermektedir.

Biz CHP olarak halkın iktidarında önce çiftçiyi, köylüyü , üreticiyi destekleyeceğiz ve onların layık oldukları yaşamları kendilerine sunacağız. Hep birlikte kalkınacağız, gelişip büyüyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız