SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aykut Hoca Beni Çok İstedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:37
A- A+ PAYLAŞ
Neden Türkiye'ye döndü?
 
Mehmet Topal, Fenerbahçe dergisinin Ağustos sayısına çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Avusturya kampında soruları yanıtlayan tecrübeli oyuncu, takımdaki oyuncuların çoğunu milli takımdan tanıdığını dile getirirken, Saracoğlu'ndaki ilk maçı iple çekiyorum" dedi.
 
Kalabalık bir ailenin çocuğu olmanın hem sıkıntılı hem de çok güzel yanları olduğunu söyleyen Mehmet Topal, "Annem için 9 çocukla uğraşmak kolay değildi. Onun için her zaman birbirimize yardım etmeye çalıştık, hiçbirimiz ailemize zorluk yaşatmadık, zorluk yaşatacak kötü şeylere de rastlamadık. Babam serbest meslekle uğraşıyordu. Bizim ufak bir orta halli bir dükkanımız vardı. Ağabeylerim de babamın işini devam ettiriyorlar" dedi.
 
Futbolla sürekli haşır neşir olduğunu dile getiren Mehmet Topal, "Malatya Belediyespor’un altyapısında yetiştim. Arkasından Çanakkale’ye transfer oldum. Gözümü açtığımdan bu yana hep futbolun içindeymişim gibi hissediyorum kendimi. Futbolcu olmak için hayatım boyunca her şeyi yaptım ve her şeyi de yapmaya hazırdım. Buralara geldiğim içinde çok mutluyum" diye konuştu.
 
BAŞARISININ NEDENİ...
 Başarılı olmasının nedenini ise Mehmet Topal şu sözlerle anlaştı, "Ben hep şuna inanmışımdır; her zaman çok çalışmayı ve her zaman disiplinli olmayı hedef etmişimdir kendime. Çok çalışırsanız, işinize çok büyük saygı gösterirseniz; disiplinli olursanız bunlar da size şansı getirir diye düşünüyorum. İşinize saygı göstermezseniz şans da sizin yanınızda değildir. Benim hayattaki futbola bakış açım her zaman böyle olmuştur. Tabi ki de şans bizim mesleğimizde çok önemli bir faktör. Şansın bizim hayatımızda da büyük rolleri var ama insan şansı kendi yakalar, bence…"
 
"Seni bugünlere getiren insanlar, senin yeşil sahanın içinde ve dışında en çok hangi özelliklerini takdir ederler?" sorusunu ise Mehmet Topal şu sözlerle yanıtladı, "Ben sahanın içinde nasılsam sahanın dışında da öyleyimdir. Bugüne kadar geldiğim insanlarla her zaman görüşürüm, diyaloglarımı koparmamışımdır. En çok beğendiğim özelliklerimden birisi de; saha içinde takıma hep faydalı olmam, çok çalışmam ve rakip takım arkadaşlarıma gösterdiğim saygıdır diyebilirim."
 
 NEDEN TÜRKİYE'YE DÖNDÜ?
 La Liga'dan Türkiye’ye dönmek istemesinin nedenlerini ise Mehmet Topal, "İspanya’da dolu dolu 2 sezon geçirdim. Şartlar, futbol açısından maddi değil de, manevi olarak çok üst düzeydeydi. Ben de 2 sezonu çok iyi geçirdiğimi ve çok iyi izlenimler bıraktığımı düşünüyorum. Biraz da kadere inanan bir insanım. Böyle büyük bir camiaya geldiğim için de çok mutluyum. Bu takıma faydalı olmak için her zaman gücümün son damlasına kadar terimi akıtacağım. Dediğim gibi kısmet de böyle büyük bir camiada oynamak varmış. İnşallah burada kalıcı oluruz" ifadeleriyle anlattı.
 
Fenerbahçe'yi tercih etmesine neden olarak ise Mehmet Topal, "Sayın Ali Yıldırım ve Aykut Hoca’ya çok teşekkür ederim. Onlar, benim bu takıma gelmemi çok istediler. Her görüştüğümüzde beni takımda görmek istediklerini dile getirdiler. Benim hakkımda düşünceleri; bana yaklaşımları, bana olan özgüvenleri beni çok etkiledi. Tabii ki böyle büyük ve önemli insanlardan güzel şeyler duymak; insanı daha çok etkiliyor. Onların bu konuşmaları ve bana olan güvenleri; bu camiada beni görmeleri bunu bana hissettirmeleri beni en çok etkileyen etmenlerdendi" olarak açıkladı.
 
"SARACOĞLU'NDAKİ İLK MAÇI İPLE ÇEKİYORUM"
 Fenerbahçe Stadı'nı öven Mehmet Topal, "Ben her zaman, bana sorulan sorularda şunu hep dile getirmişimdir: Şükrü Saracoğlu, Türkiye’nin en büyük ve en güzel sahalarından bir tanesidir. Mükemmel bir seyirci atmosferi var. Ben Saracoğlu’nda ilk maça çıkmayı dört gözle bekliyorum. Benim için çok heyecan verici olacak. Burada bir uyum süreci sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum. Zaten çoğu milli takımdan arkadaşlarım. Burada çok güzel bir ortam var ve çok güzel bir ortam kurduğumuzu düşünüyorum. Bu birlikteliği ve beraberliği böyle devam ettirirsek; hep birlikte büyük başarılara da imza atacağımızı düşünüyorum. Söylediğim gibi ilk maç benim için çok önemli. Buraya gelmemin en büyük nedenlerinden biri de taraftarların bana yaklaşımlarıdır. Hiçbir zaman hiçbir kötü tepki ile karşılaşmadım. Transfer sürecinde beni takımda görmek istediklerini söylüyorlardı. Bunlarda beni olumlu etkiledi. Taraftara layık olabilmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 
 
"SON 2 YILDA GERİ DÜŞTÜK"
 Türk futbolunu da değerlendiren Mehmet Topal, "Şunu söylemeden geçmek istemiyorum; Türk futbolu son 10 senede çok büyük bir etki yaratmışken, çok ilerleme kaydetmişken son 2 yılda biraz geriye doğru düştüğümüzü düşünüyorum. Bu zor süreçte takım gerçekten mükemmel ayakta durdu. Taraftarlar, camia, bütün oyuncular; herkes birbirine inanılmaz derecede bağlı kaldı. Bu da camiamızın ne kadar büyük ve güçlü kulüp olduğunu gösteriyor. Bu duruş, bütün kulüplerin, bütün sağduyulu insanların hoş görüsünü kazandı. İnanılmaz bir duruştu. Önemli olan; bu zor süreçten iyi bir şekilde çıkmaktı. Şimdi ise bütün iş, biz futbolcularda. Kulübümüz ne kadar başarıya götürürsek, ne kadar başarılı sonuçlar alırsak; bugünler geride kalacak ve bu süre çok çabuk unutulacak" dedi. 
 
"AVRUPA'DAN DAHA ÜST DÜZEYDEYİZ"
 Fenerbahçe'yi değerlendiren Mehmet Topal, "Avrupa’dan daha üst düzeydeyiz. Profesyonellik, tesisleşme ve yetenek açısından. Zaten Fenerbahçe bunu bütün spor dallarında göstermiş durumda. Gerek voleybolda, futbolda, basketbolda, yüzmede, altyapılarda. Ben Türk kulüplerinin Avrupa’dan daha önde olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’nin de 1 adım önde olduğunu düşünüyorum. Biraz daha altyapıya önem verdiğimiz takdirde çok çok daha işler başarıp, Avrupa’dan çok daha önde olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Aziz Yıldırım'ın kulüp için yaptıklarını teker teker anlatmaya gerek olmadığını dile getiren Mehmet Topal şöyle devam etti, "Sayın Başkanımızın Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yaptıkları ortada. Bunları teker, teker söylemeye gerek yok. Fenerbahçe gibi büyük bir camiayı çok iyi yerlere getirdi ve çok büyük başarıla imza attı. Çok iyi bir Fenerbahçeli olduğunu biliyorum. Başkanımızla hala tanışma imkanımız olmadı ama Sayın Ali Yıldırım sağ olsun, Başkanımızın beni bu camiada görmek istediğini çok söylemişti. O da beni çok etkilemişti, çok duygulandırmıştı. Çok büyük bir Fenerbahçeli. İnşallah O’nun seçkin başkanlığında Fenerbahçe’yi hep beraber çok daha iyi yerlere getiririz."
 
Mehmet Topal röportajın sonlarında ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları olarak da Maradona, Zidane ve Messi'ye büyük hayranlık beslediğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız