SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYM 70 Bin 771 Başvuruyu Reddetti

0
Güncellendi - 2017-08-04 23:24:36
AYM 70 Bin 771 Başvuruyu Reddetti
A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Mahkemesi, Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere yönelik 70 bin 771 başvuru, iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddetti.

Yüksek mahkemenin internet sitesinde yer alan açıklamada, OHAL KHK'ları ile doğrudan yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemler hakkındaki 70 bin 771 başvurunun, 685 sayılı KHK'nın 1. maddesiyle kurulan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonuna veya idari yargı yollarına başvurulmaksızın bireysel başvuru yapıldığı için başvuru yollarının tüketilmemesi nedeniyle kabul edilmediği ve bu kararların başvuruculara tebliğ edildiği belirtildi.

Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvuruların 685 sayılı KHK'nın geçici 1. maddesinin üçüncü fıkrası kapsamına girmediğinden, OHAL KHK'ları ile doğrudan yapılan işlemlere yönelik başvurular, resen OHAL komisyonuna gönderilmeyeceği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"685 sayılı KHK'nın 7. maddesinde, komisyonun başvuru almaya başladığı tarihten önce yürürlüğe konulan KHK'larla ilgili olarak başvuru alma tarihinden itibaren altmış gün içinde, bu tarihten sonra yürürlüğe konulan KHK'larla ilgili olarak ise Resmi Gazete'de yayımlanma tarihinden itibaren altmış gün içinde komisyona başvuru yapılabileceği hüküm altına alınmıştır.

Bu nedenle OHAL KHK'ları ile doğrudan yapılan işlemlere ilişkin olarak Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan başvurucuların, komisyona başvuru usulünü düzenleyen kurallara uygun olarak kendi durumlarını değerlendirip gerek duymaları halinde komisyona başvuru yapmaları gerekmektedir."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız