SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYM Kararını Eleştirdi

0
Güncellendi - 2016-02-29 19:38:12
AYM Kararını Eleştirdi
A- A+ PAYLAŞ

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av.Necati Karabay, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararı eleştirerek, “Ülkemizde kamuoyu oluşturanın, Anayasa Mahkemesi’nden istediği kararı aldırdığı kanaati insanlarımızda oluşmuştur ki, hukuk ve yargı adına bu kanatın oluşması çok tehlikelidir” dedi.

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av.Necati Karabay, düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında vermiş olduğu kararı değerlendirerek, “Anayasa Mahkemesinin bireysel başvuru ile ilgili hakları ve yetkileri bellidir. Anayasa Mahkemesi, devam etmekte olan davaların içeriğine müdahale etmek suretiyle, diğer Mahkemelerin görev ve yetki alanına tecavüz etmektedir. Kişilerin Anayasa Mahkemesine başvurabilmeleri için, görülen davada tüm iç hukuk yollarının, yani temyiz aşamasının bitirilmesi gerekmektedir. Can Dündar’a yüklenen siyasi casusluk davası ise, henüz yargılama safhasında olup, daha iddianame bile okunmamıştır. Anayasa Mahkemesi, görünürde, Can Dündar ve Erdem Gül için karar vermiş olsa da, gerçekte, bu durum, bir yargı kurumu eliyle yargıya, yargılamaya müdahaledir. Deliller toplanmışsa, delilleri karartma ihtimali yoksa sanıkların kaçma şüphesi yoksa yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanabilirler. Ancak, bunu takdir yetkisi Anayasa Mahkemesine değil, yargılamayı yapan mahkemeye aittir. Anayasa Mahkemesi yerindelik denetimi yapamayacağından, 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu karara uymaması gerekmektedir. Uyup tahliye kararı vermesi, ülkemizde kamuoyu oluşturanın, Anayasa Mahkemesi’nden istediği kararı aldırdığı kanaati insanlarımızda oluşmuştur ki, hukuk ve yargı adına bu kanatın oluşması çok tehlikelidir” dedi.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız