SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYM Önünde Adalet Nöbeti

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:48:57
AYM Önünde Adalet Nöbeti
A- A+ PAYLAŞ

Balyoz davasında hüküm giyen subayların avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, cübbesini giyerek Anayasa Mahkemesi önünde 'adalet nöbeti' eylemi yaptı.

Balyoz davası subaylarının avukatı Şule Nazlıoğlu Erol cübbesini giyerek Anayasa Mahkemesi önünde 'adalet nöbetine' başladı. Özel Yetkili Mahkemenin Balyoz kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından hükümlü subaylar, AYM’ye başvurmuştu. Kararın çabuklaştırılması için Erol, Balyoz davası hükümlülerinin bireysel başvuruları karara bağlana kadar eyleme devam edecek. Ankara'da yağışlı bir gün olmasına karşın Anayasa Mahkemesi önüne gelen Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, avukatlar, Balyoz davası hükümlülerin aileleri ve vatandaşlar Erol’a destek verdi.

Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Besler, adaletsizliğin giderilmesi için buradaki başvuru sahiplerine destek vermek kararıyla geldiklerini belirterek, “Hukuka aykırılara karşı mücadele ederek hulul devletine işlevlik kazandırırız. Türkiye Barolar Birliği olarak, hukukun üstünlüğünü ve tabii ki Barolar olarak ve insan haklarını savunmak korumak kanunun bize sağladığı görev ve sorumluluktur. Yargılanmanın yenilenmesi için Türkiye Barolar Birliği elinden gelen her türlü başvuruyu hazırladı ve yetkililere sundu. İnsan hakları içinde en önemlilerinden olan özgürlükler tehdit altındadır” şeklinde konuştu.

Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kanser hastalığı nedeniyle tahliye edilen emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak Anayasa Mahkemesi’nin önüne gelerek 'adalet nöbetine' destek verdi.

"Bir lokma insanlık ve vicdan varsa bırakın bu insanlara açın kapıları" diyen Emekli Tuğamiral Çakmak ise şöyle devam etti:

“Çok uzun konuşamıyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum. Adaletsizlikten, hukuksuzluktan vazgeçtim bunları bir kenara bıraktım. İnsanlıkta mı kalmadı hiç birinizde. Ne istiyorsunuz da aslan gibi bir yiğidi toprağa yeni verdik. Başka ne istiyorsunuz. Bu insanların suçsuz olduğunu biliyorsunuz. Bu insanların kumpasa uğradığını biliyorsunuz. Peki, neden sesinizi çıkarmıyorsunuz. Hadi devlet, kurumlar sesini çıkarmıyor, ben uğruna ölmek için yemin ettiğim halkım, sen neden bu kadar duyarsızsın. Gücendiğimi de ifade etmek istiyorum. İçerideki insanlarda öyle. Canlarını vermek için yemin etmiş ve hepsi anasından doğduğu gün gibi masum insanlar. Buraya sadece ne adaletsizliği ne hukuksuzluğu, insanlığı hatırlatmaya geldim. Vicdanı hatırlatmaya geldim. Kalmışsa bir lokma insanlık ve vicdan artık bırakın bu insanları açın kapıları.”

Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, Anayasa Mahkemesi önünde yağmur altında bekleyişi devam ediyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız