SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYM'den Twitter Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:23:03
AYM'den Twitter Kararı
A- A+ PAYLAŞ

 Anayasa Mahkemesi, Twitter'ın engellenmesiyle ilgili başvurularda başvuranların haklarının ihlal edildiğine karar verdi. 

Anayasa Mahkemesi, Twitter'ın engellenmesiyle ilgili başvurularda başvuranların haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Yüksek mahkeme gereğinin derhal yapılması için kararı TİB ve Ulaştırma Bakanlığına gönderdi. Kararda, başvurunun kabul edilebilir olduğu belirtilerek, "Başvuruculardan Yaman Akdeniz’e 206,10 TL bireysel başvuru harcı ve bin 500 TL vekalet ücreti toplamı olan bin 706,10 TL’nin, Mustafa Sezgin Tanrıkulu’na 206,10 TL bireysel başvuru harcı ve bin 500 TL vekalet ücreti toplamı olan bin 706,10 TL’nin, Kerem Altıparmak’a 206,10 TL bireysel başvuru harcından oluşan yargılama giderlerinin ödenmesine, ödemelerin, kararın tebliğini takiben başvurucuların Maliye Hazinesine başvuru tarihinden itibaren 4 ay içinde yapılmasına; ödemede gecikme olması halinde, bu sürenin sona erdiği tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için yasal faiz uygulanmasına, kararın birer örneğinin 6216 sayılı Kanun’un 50. maddesinin (1) ve (2) numaralı fıkraları uyarınca, İhlalin ve sonuçları ortadan kaldırılmak üzere Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığına gönderilmesine 2 Nisan 2014 tarihinde oy birliğiyle karar verildi" ifadeleri yer aldı. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yaman Akdeniz ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak TİB’in Twitter’a koyduğu erişim engelleme kararı nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız