SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS İlk Sezonunda Lige Tutundu

0
Güncellendi - 2016-05-10 01:06:59
AYMS İlk Sezonunda Lige Tutundu
A- A+ PAYLAŞ

2014-2015 sezonunda mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla şampiyon tamamlayıp, PTT 1. Ligi’ne çıkan Alima Yeni Malatyaspor, PTT 1. Lig’de ‘kümede kalma’ hedefini gerçekleştirdi.

Adil Gevrek başkanlığındaki yönetim, yıllar süren PTT 1. Lig hayalini 2014-2015 sezonunda gerçekleştirdi. Sarı kırmızılılar, 66 puanla zirvede tamamladığı Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’tan PTT 1. Ligi’ne yükselmeyi başardı.

Yeni Malatyaspor’un isminin sponsor anlaşmasıyla Alima Yeni Malatyaspor olmasıyla birlikte takım için yeni bir süreç başlarken, sezon başı takım için oldukça sıkıntılı geçti. İlk 7 haftada alınan kötü sonuçlar, Malatyaspor ile efsaneleşen Yücel İldiz ile yolların ayrılmasına neden oldu. İldiz ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına hırsıyla ve takımlara olan bağlılığıyla tanına İrfan Buz getirildi. Buz ve yardımcıları, yaşanan sıkıntılı süreci aşmak için büyük bir mücadele verdi.

‘KÜME DÜŞER’ GÖZÜYLE BAKILIYORDU

Birçok spor otoritesinin ‘küme düşer’ gözüyle baktığı Alima Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla kolay lokma olmayacağını gösterdi. Ancak iç sahada alınan kötü sonuçlar sarı kırmızılıların üst sıralara tırmanmasına da engel oluyordu.

Devre arasında yapılan transferlerle kadrosunu biraz daha güçlendiren Alima Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda şampiyonluğa ve Play-Off’a oynayan takımların korkulu rüyası olacağını da gösterdi. İrfan Buz ve öğrencileri, iç sahadaki kötü grafiği bir nebze iyiye çevirdi ve takımın ‘kümede kalma’ hedefini gerçekleştirdi.

Sarı kırmızılılar, Altınordu maçına kadar var olan Play-Off şansını ise, İzmir ekibine karşı sahasında aldığı 1-0’lık mağlubiyetle azalttı. Karşıyaka ile sahasında 3-3 berabere kalarak, şansını iyice düşüren sarı kırmızılılar, Samsunspor beraberliğiyle sezonu bir anlamda noktalamış oldu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız