SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS ve Adanaspor İnönü'de Kapışıyor

0
Güncellendi - 2016-02-27 16:50:48
AYMS ve Adanaspor İnönü'de Kapışıyor
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Ligin 23. haftasında Alima Yeni Malatyaspor, Cumartesi günü sahasında lider Adanaspor ile karşı karşıya geliyor. Adanaspor, liderlik koltuğundaki yerini korumak, Alima Yeni Malatyaspor ise son iki haftada aldığı galibiyetler sonrası ligdeki çıkışını sürdürmek istiyor.

Ligin 21. haftasında Kardemir Karabükspor'u sahasında 1-0 yenerek, liderlikten eden Alima Yeni Malatyaspor,  ligin yeni lideri Adanaspor'u konuk ediyor. Zorlu karşılaşmada iki kardeş taraftar takımın 'kaplan' lakaplı takımları hedefleri doğrultusunda Malatya İnönü Stadı'ndan 3 puanla ayrılmak istiyor.

DEPLASMANDA İSTİKRARSIZ

Alima Yeni Malatyaspor'un Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup etmesinin ardından geride kalan 2 haftada liderlik koltuğunda oturan Adanaspor'un tek amacı sarı kırmızılıları yenip, liderliğini sürdürmek.

Turuncu beyazlılar, geride kalan 22 hafta sonunda aldığı 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 40 puan topladı. Kendisini takip eden takımlara fırsat vermek istemeyen Adanaspor için 3 puan oldukça değerli.

Adanaspor, ligde geride kalan 22 haftada hanesine yazdırdığı 40 puanın sadece 16'sını deplasmanda alabildi. Deplasman maçlarında istikrarsız bir grafik ortaya koyan turuncu beyazlılar, deplasmanda 4 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

İÇ SAHADA EN KÖTÜ 3 TAKIMDAN BİRİ

Alima Yeni Malatyaspor bu sezon iç sahasında sadece 3 galibiyet alabilirken, 1 karşılaşmada berabere kaldı. Sarı kırmızılılar, 6 karşılaşmayı ise kaybederek, büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Sarı kırmızılılar, ligde geride kalan 22 hafta sonunda 27 puan topladı. Ligde son 2 haftadır kazanan ve moral depolayan Alima Yeni Malatyaspor, ligde yakaladığı çıkışı, Adanaspor karşısında alacağı 3 puanla sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Ligde şuana kadar hanesine yazdırdığı 27 puanın 17'sini deplasmanda alan sarı kırmızılılar, iç sahada ise 10 puan toplayabildi. Ligde iç sahada en kötü performansı sergileyen 3 takımdan biri olan sarı kırmızılılar, bu istatistiği düzeltmek istiyor.

"TEK HEDEFİMİZ 3 PUAN"

Alima Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, ligde son 2 haftada önemli galibiyetler aldıklarını ifade ederek, lider Adanaspor'u da sahalarında yenip, iyi gidişi sürdürmek istediklerini kaydetti.

Buz, takıma yeni katılan futbolcuların monte olmasıyla birlikte iyi işler yaptıklarını belirterek, "İlk devre oynadığımı o kompaktlık takım açısından yoktu. Ligin ikinci yarısında oynadığımız ilk maçlarımızda orada zafiyetlerimiz vardı. Onları kapatmak durumundaydık. Takıma yeni katılan arkadaşlarımız açısından biraz zamana ihtiyaç var. Onlarda monte edildiği zaman eski takımsal anlamda kompaktlığa döndüğümüzde, çok iyi işler yapabileceğimizi düşünüyordum. Buna da inanıyorum. Onları da inanıyorum ki önümüzdeki haftalarda göstereceğiz" dedi.

Adanaspor karşısında tek hedeflerinin 3 puan olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Biz, maç maç bakıyoruz. Şimdi lider gelecek bize. 10 maçtır yenilmeyen bir Adanaspor var. İçeride oynuyoruz ama kolay bir maç olmayacak. Önce bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Ondan sonrada maç maç gideceğiz" diye konuştu.

"HEDEF TAKIM HALİNE GELDİK"

Adanaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu ise, artık hedef takım haline geldiklerini belirterek, "Bizi ciddiye almayan takımlar bundan sonra daha dikkatli olacaktır" dedi.

İpekoğlu, takım olarak hedeflerini belli ettiklerini ifade ederek, lider kalabilmek adına Malatya deplasmanından güzel bir sonuç almak istediklerini söyledi.

Tecrübeli teknik adam, "Ligde kolay maç yok. Her maçın zorlu geçeceğini söylemiştik. Bundan sonraki maçlar daha da zorlu geçecek. Artık hedef takım haline geldik. Bizi ciddiye almayan takımlar bundan sonra daha dikkatli olacaktır. Adanaspor takım olarak hedefini artık ortaya koymuştur. Lider olmak güzel ancak lider kalabilmek daha önemli. Bu bağlamda biz yine aynı disiplin içerisinde hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Önümüzde zorlu bir maç var. Buradan da iyi bir skorla Adana’ya dönersek bizim için güzel bir sonuç olacak" diye konuştu.

MAÇI TRT SPOR YAYINLIYOR

Alima Yeni Malatyaspor ile Adanaspor Cumartesi günü 16.00'da Malatya İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Alima Yeni Malatyaspor ile Adanaspor arasında oynanacak olan karşılaşmayı Kayseri Bölgesi'nden Üst Klasman (Süper Lig) Hakemi Emre Altun yönetecek. Altun'un yardımcılıklarını Ordu Bölgesi'nden Üst Klasman Yardımcı Hakemi Samet Çavuş ile Aydın Bölgesi'nden Üst Klasman Yardımcı Hakemi Kamil Çetin yapacak. Karşılaşmada, Gaziantep Bölgesi'nden Ulusal Hakem Emre Yıldırım ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Karşılaşma TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • irfan44 (8 yıl önce)
    Adanayı da yeneceğiz inşallah. Taraftarımız bugün stadı dolduracak eski yıllarda olduğu gibi. Yürü be malatyaspor kim tutar seni
    0
    0
    Yanıtla