SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS Zorlu Maça Hazır.. "Telafisi Yok"

0
Güncellendi - 2016-04-09 21:04:21
AYMS Zorlu Maça Hazır..
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Ligin 28. haftasında Alima Yeni Malatyaspor Cumartesi akşam sahasında Şanlıurfaspor'u konuk edecek. 3 puanın her iki takım içinde önemli olduğu karşılaşma 19.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Ligde geride kalan 27 hafta sonunda 34 puan toplayan ve iki sıra birden yükselerek, geride kalan haftayı 11. sırada tamamlayan Alima Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında kendisi için dezavantaj olan iç saha kabusunu yenerek, bunu avantaja çevirmeyi başardı. Sahasında son 4 maçta 3 galibiyet, 1'de beraberlik alan sarı kırmızılılar, Şanlıurfaspor'u eli boş gönderip, rahat bir nefes almak istiyor.

Ligin alt sırasında yer alan takımlarla arasındaki puan farkını açma adına Şanlıurfaspor ile son derece kritik bir karşılaşma oynayacak olan Alima Yeni Malatyaspor, sahadan 3 puanla ayrılması halinde Play-Off hesapları yapabilecek bir duruma da gelecek.

Karşılaşmayı Koray Gençerler yönetecek.

SAHASINDA 5 KEZ GALİP GELEBİLDİ

Alima Yeni Malatyaspor, sahasında şuan kadar 13 karşılaşma oynadı. Sarı kırmızılılar, 13 karşılaşmanın 5'ini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı ve 6'sını kaybetti.

Malatya İnönü Stadı'nda oynadığı 13 karşılaşmada 17 puan toplayan sarı kırmızılılar, son 4 maçında 3 galibiyet almayı başardı. Sarı kırmızılılar, son 4 saha iç maçında Karabükspor, Giresunspor ve Balıkesirspor'u yenerken, Adanaspor ile 1-1 berabere kaldı.

DEPLASMANDA 6 PUAN TOPLAYABİLDİLER

Lige şampiyonluk hedefiyle başlamasına karşın bir türlü kötü gidişi iyiye çeviremeyen Şanlıurfaspor, ligin son haftalarında kabus görmemek için Alima Yeni Malatyaspor deplasmanından 3 puan çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Özellikle son haftalarda aldığı sonuçlarla ligin dibinden kurtulan ancak son sıradaki takımların nefesini ensesinde hisseden Güneydoğu Anadolu temsilcisi, 27 hafta sonunda topladığı 29 puanla 14. sırada yer alıyor.

Alima Yeni Malatyaspor deplasmanından puan ya da puanlar çıkarmak isteyen Şanlıurfaspor, deplasmanda Karşıyaka ile birlikte en az puan toplayan takım durumunda bulunuyor. Şanlıurfaspor, deplasmanda oynadığı 14 karşılaşmada sadece 1 kez galip gelirken, 3 karşılaşmada berabere kaldı ve 10 maçı kaybetti. Deplasmanda 6 puan toplayabilen Güneydoğu Anadolu temsilcisi, bu grafiğini de düzeltmek istiyor.

"ÇOK CİDDİ BİR RAKİP"

Alima Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Şanlıurfaspor ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını kaydederek, "Şanlıurfaspor'da, Kayseri Erciyesspor'da iyi takım. Şanlıurfaspor iyi transferler yaptı. Devre arasında neredeyse komple takımı değiştirdiler. Çok ciddi bir rakip. Kayseri Erciyesspor'a baktığınız zaman onlarda ciddi bir rakip. Deplasmanda Adana Demirspor'u yenebiliyorlar. Onlarında güçleri belli. O yüzden burada diğer takımları kaile almamak gibi bir lüksümüz yok" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, ligde kalıcı olmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Öncelikle bu ligde kalıcı olmak istiyoruz. Tamamen matematiksel olarak ligde kalmak istiyoruz. Önümüzde 7 müsabaka var. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Maç maç gidiyoruz. O yüzden kolay bir müsabaka olmayacaktır. Şanlıurfaspor'a karşı ciddi bir müsabaka oynayacağız. Çünkü onlarda alttan kopmak isteyecekler. O yüzden önce Şanlıurfaspor maçını düşünüyoruz."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • M.Sinan Öztan (8 yıl önce)
    PTT 1.ligde zorlu haftalara giriyoruz.Düşme hattındaki takımlar düşmemek için canla başla mücadele ediyor.Karşıyaka düşecek takımlar arasında kesin gibi görünüyor.A.Y.Malatyaspor henüz tehlikeyi atlatmış değil.Trabzonun Karabük'ü Karabük'te yenmesi,Altınordu'nun Denizli'de berabere kalması,bugünkü Ş.Urfa maçını çok önemli hale getirdi.Malatyasporun Urfayı kesinlikle puansız göndermesi gerekiyor.Aksi halde Bundan sonraki haftalarda kritik maçlar Malatya'yı bekliyor.A.Y.Malatyaspora Urfa ve bundan sonraki maçlarda başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla