SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS'de Kim Ne Yaptı?

0
Güncellendi - 2016-01-06 22:17:45
AYMS'de Kim Ne Yaptı?
A- A+ PAYLAŞ

  • PTT 1. Lig'de ilk yarıyı 21 puanla 13. sırada tamamlayan Alima Yeni Malatyaspor'da futbolcuların ortaya koydukları performans bazıları için "hayal kırıklığı" değerlendirmesine yolaçarken, bazı futbolcular da sürpriz çıkış gösterdiler.

Ligin ilk yarısını 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile tamamlayan temsilcimiz Alima Yeni Malatyaspor, 21 puan toplamayı başardı. Futbolcuların ilk yarıdaki performansları şöyle:

-12 maçta 12 gol-

31 Mayıs 2016’a kadar Alima Yeni Malatyaspor’la sözleşmesi bulunan kaleci Vedat Kapurtu, ilerlemiş yaşına rağmen PTT 1.Liginde Alima Yeni Malatyaspor’da, 12 maçta görev aldı. 12 maçta sahaya ilk 11’de çıkan Kapurtu, ilk yarı itibarıyla sarı kartı ve kırmızı kartı bulunmuyor. 1080 dakika sahada kalan Kapurtu, 12 maçta toplam 12 gol gördü.

-5 maçta 8 gol-

Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’dan Alima Yeni Malatyaspor’a sezon başında transfer olan ve 31 Mayıs 2017’e kadar sözleşmesi bulunan kaleci Ertaç Özbir, ise bu sezon toplamda 5 maçta görev aldı. 449 dakika sahada kalan yetenekli kalecinin 5 maçta bir sarı birde kırmızı kartı bulunuyor. 5 maçta ilk 11’de sahaya çıkan kaleci Özbir, toplam 8 gol kalesinde gördü.

-Defansın bel kemiği-

Geçen sezondan Şampiyonluk kadrosunda yer alan ve 31 Mayıs 2017’e kadar Alima Yeni Malatyaspor ile sözleşmesi bulunan defans oyuncusu Sadık Çiftpınar, bir kupa maçı olmak üzere toplamda 18 maçın 17’sinde sahaya ilk 11’de çıktı. 18 maçta toplam 1549 dakika sahada kalan Çiftpınar, 3 sarı kartı ve bulunuyor. Ligde 1 gole imza atan Çiftpınar, Alima Yeni Malatyaspor’un sahada en fazla kalan futbolcusu olarak göze çarpıyor.

-İstikrar abidesi­-

Alima Yeni Malatyaspor’un uzun süreden beri formasını giyen ve 31 Mayıs 2016’a kadar sözleşmesi bulunan takım kaptanı Ramazan Kahya ise istikrarı göze çarpıyor. İlk yarının 17 maçında takımını yalnız bırakmayan Kahya, kart görmeden ilk yarıyı tamamladı. 17 maçta toplamda 1530 dakika sahada kalan kaptan Kahya’nın, ligde henüz golü bulunmuyor.

-Sadık ile iyi bir çift oldu-

Alima Yeni Malatyaspor’un defans bloğunda görev yapan Uruguaylı oyuncu Godoy Silva ise büyük bir istikrar örneği ortaya koydu. İlk yarıda omzundan sakatlanan Uruguaylı oyuncu sadece bir kez sarı kırmızı formayı giyemedi. 17 maçın 16’sında sahadaki yerini alan Silva, toplamda 1382 dakika sahada kaldı. Ligde ilk yarı boyunca 3 sarı kart gören Silva’nın takımı adına bir golü bulunuyor.

-Son haftaların vazgeçilmezi oldu-

Sezon başında Altınordu takımından transfer edilen ve 31 Mayıs 2016’a kadar Alima Yeni Malatyaspor’la sözleşmesi bulunan sağ kanat oyuncusu Kemal Cingirt, sarı kırmızılı formayla 10 maça çıktı. Toplamda 792 dakika sahada kalan Cingirt’in 4 sarı kart bulunuyor. Ligde son haftalarda formayı sırtından çıkarmayan Cingirt’in, henüz ligde golü bulunmuyor.

-6 kez forma şansı buldu-

Sezon başında Alima Yeni Malatyaspor’a transfer olan ve 31 Mayıs 2018’e tarihine kadar sözleşmesi bulunan defans oyuncusu Kamil İçer, ilk yarıda Ziraat Türkiye Kupası da dahil toplamda 6 kez forma şansı buldu. 202 dakika sahada kalan İçer, bir sarı kartı bulunuyor. Sakatlığı yüzünden sezonu kapatan İçer’in, ligde henüz golü bulunmuyor.

-144 dakika forma giydi-

Alima Yeni Malatyaspor’da yedek kulübesinden kurtulamayan kanat oyuncusu Osman Fırat, bu sezon forma şansı pek bulamadı. Bir tanesi Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 kez forma şansı bulan Fırat, 144 dakika daha da kalabildi. 3 maçta 2 sarı kart gören Fırat’ın henüz ligde golü bulunmuyor.

-Takımın 10 numaralı futbolcusu-

Alima Yeni Malatyaspor’un bu sezon vazgeçilmezleri arasına giren yetenli oyuncu İrfan Başaran, ilk yarı itibarıyla sarı kırmızılı ekibe büyük katkı sağladı. Golleriyle ve asistleriyle birçok maça damga vuran Başaran, 17 maçta görev aldı. Sahada basmadık alan bırakmayan Başaran, toplamda 17 maçta 1054 dakika sahada kaldı. 5 golle takımına katkı sağlayan Başaran, bir sarı kartı bulunuyor. 26 yaşındaki genç yeteneğin sarı kırmızılı kulüp ile 31 Mayıs 2016 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor.

-3 gole imza attı-

Alima Yeni Malatyaspor’un sezon başında Nijerya’dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Sunday Mba, istikrarlı futboluyla göze çarpıyor. 16 maçın 15’inde ilk on birde sahaya çıkan Mba, toplamda 1173 dakika sahada kaldı. 16 maçta sadece bir sarı kart gören Sunday, takıma adına 3 gole imza attı.

-Hırsı ve enerjisi taktir topluyor­-

Teknik direktör İrfan Buz’un vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran ve 31 Mayıs 2016 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Alima Yeni Malatyaspor’un dinamosu olan Ali Sakal, sahadaki hırsı ve bitmek bilmeyen enerjisi ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Sahada basmadık alan bırakmayan Sakal, ilk yarı itibarıyla Alima Yeni Malatyaspor forması ile 14 maça çıktı. 14 maçın 12’sinde ilk on birde sahaya çıkan Sakal, toplamda 1056 dakika sahada kaldı. 1 sarı kartı bulunan Sakal’ın ligde henüz golü bulunmuyor.

-Yükselen bir form grafiği var-

Alima Yeni Malatyaspor’un Süper Lig ekiplerinden Sivasspor’dan kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği kanat oyuncusu Musa Sinan Yılmazer, son haftalarda yükselen forma grafiği ile dikkat çekiyor. Yılmazer, 14 kez sarı kırmızılı formayı giydi. 14 maçın 9’unda ilk on birde sahaya çıkan Yılmazer, toplamda 795 dakika sahada kaldı. Ligde 3 sarı kartla devreyi tamamlayan Yılmazer’in ligde henüz golü bulunmuyor.

-İnişli çıkışlı bir grafik ortaya koyuyor-

Alima Yeni Malatyaspor’un sezon başından Kartalspor’dan transferi Azad Filiz, bu sezon inişli çıkışlı bir grafik ortaya koydu. 13 kez forma şansı bulan Filiz, 11 maçta kendisine ilk on birde şans buldu. Toplamda 945 dakika sahada kalan Filiz’in, 4 sarı kart ile ilk devreyi tamamladı. 31 Mayıs 2017 tarihine kadar sarı kırmızılı takımla sözleşmesi bulunan Filiz’in ilk devrede takıma adına henüz golü bulunmuyor.

-Geleceğin yıldız adayı olarak gösteriliyor-

Alima Yeni Malatyaspor’un bu sezon en iyi yabancı transferi olan orta saha oyuncusu Azubuike, bu sezon Ali Sakal ile birlikte sahaya basmadık yer bırakmadı. Ligde Azubuike’li bir başka oynayan sarı kırmızılılar, milli takımlar maçı nedeniyle bu sezon 12 maçta sahne aldı. Toplamda 936 dakika sahada kalan Azubuike, 2 sarı kart ve 1 kırmızı kartı bulunuyor. Azubike ilk yarı itibarıyla takıma adına bu sezon hiç gol atamadı.

-1 golü var-

Alima Yeni Malatyaspor ile 31 Mayıs 2016 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Hüseyin Kar, bu sezon sarı kırmızılı formayı sadece 7 kez giydi. 7 maçın 3’ünde ilk on birde sahaya çıkan Kar, toplamda 279 dakika sahada kalmayı başardı. Takıma adında 1 gole imza atan Kar, oynadığı bütün maçlarda kart görmedi.

-Gol atamadı-

Alima Yeni Malatyaspor forması ile 2.Ligde gol kralı olmayı başaran Aydın Çetin, bu sezon sarı kırmızılı forma ile henüz gol atma fırsatı bulamadı. 31 Mayıs 2016 tarihine kadar sarı kırmızılı ekiple sözleşmesi bulunan Çetin, 10 maçta görev aldı. 10 maçın 5’inde ilk on birde forma şansı bulan Çetin, 522 dakika sahada kaldı.

-14 maçta ilk 11'de sahaya çıktı-

Alima Yeni Malatyaspor’un Brezilyalı yıldızı Alez Dos Santos, ilk yarı itibarıyla 17 kez sarı kırmızılı formayı giymeyi başardı. 14’ünde sahaya ilk 11’de çıkan Santos’un, 6 sarı kart ve 1 kırmızı kartla ile ilk yarıyı tamamladı. Bir gol atmayı başaran Brezilyalı yıldız toplam 1185 dakika sahada kaldı.

-Son maçlarda formsuzdu-

Alima Yeni Malatyaspor’un Nijeryalı yıldız oyuncusu George Akbabıo, 16 kez sarı kırmızılı formayı giydi. 8 maçta ilk on birde sahaya çıkan kanat oyuncusu Akbabıo, diğer 8 maçta da sonradan oyuna girdi. 859 dakika sahada kalan Akbabıo, 2 gol atmayı başardı. Toplamda 3 sarı kart gören Nijeryalı Akbabıo, son maçlarda formsuzluğu ila dikkat çekti.

-Performansıyla sınıfta kaldı-

Alima Yeni Malatyaspor’un, geçen transfer sezonunun son gününde büyük umutlarla transfer ettiği forvet oyuncusu Yakup Alkan, ortaya koyduğu performansla sınıfta kaldı. Toplam 6 kez forma giyen Alkan, toplam 167 dakika sahada kaldı. ilk yarıda hiç golü bulunmayan Alkan, teknik direktör İrfan Buz’un da şans vermediği futbolcular arasında yerini aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız