SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS'den Yılmaz Vural'a Tepki

0
Güncellendi - 2016-05-22 01:46:37
AYMS'den Yılmaz Vural'a Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor yönetimi, yazılı bir açıklama yaparak, Adana Demirspor’un teknik direktörü Yılmaz Vural’ı, Vartaş Elazığspor ile oynadıkları Play-Off karşılaşması sonrası yaptığı açıklamalardan dolayı kınadı.

Kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Malumunuzdur ki son dönemlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak tarafımızdan yapılan açıklamalarda Kulüp Başkanımız Sayın Adil Gevrek beyefendinin ortamı yumuşatan ve taraftarların gerginliğini azaltan yapıcı ve insancıl açıklamaları bazı kurum ve kişilerce yanlış anlaşılmış ve kendi anlamak istedikleri gibi anladığı görülmüştür. Hiç kimsenin Sayın Başkanımız Adil Gevrek’in ve Büyük Malatyaspor camiasının iyi niyetini suistimal etmeye ve bu büyük camiayı karalamaya hakkı yoktur. Malatya halkının misafirperverliği tüm Türkiye tarafından iyi bilinmektedir” denildi.

“ADANA DEMİRSPOR TARAFTARLARININ YAPTIKLARI KAYIT ALTINDADIR”

Yazılı açıklamada, Alima Yeni Malatyaspor taraftarının Adana’da yaşadıklarına da değinildi. Adana Demirspor taraftarının Malatya’da taşkınlık çıkardığı savunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “06.12.2015 tarihinde oynanan Yeni Malatyaspor-Adana Demirspor karşılaşmasında rakip takıma tanınan 500 kişilik kontenjana rağmen Adana’dan gelen taraftarların mağdur olmaması için 800 kişilik taraftar gurubu stada alınmış yenilgiye rağmen hiçbir olumsuz olay stadımızda yaşanmamıştır. Rakip seyirciler emniyet güçleri tarafından güvenli bir şekilde stattan çıkarılıp en ufak bir taşkınlık olmadan otobüslerine bindirilmiştir. Fakat Adana Demirspor taraftarları Malatya çıkışında Fahri Kayahan Bulvarında otobüslerinden inerek çevredeki esnaflara ve orada geçen halka saldırmışlar, çevreye ve esnafa zarar vermişlerdir. Bu taraftarların yaptıkları kamera görüntüleri ile kayıt altında tarafımızda mevcuttur.”

“EMNİYET ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI”

Adana Demirspor deplasmanında oynanan karşılaşmada Alima Yeni Malatyaspor taraftarının mağdur edildiğinin ileri sürüldüğü açıklamada, “Bu misafirperverliğimize rağmen 23.04.2016 tarihinde Adana’da oynanan karşılaşmada Malatya’dan giden 140 kişilik taraftar gurubumuz Adana’ya 20 kilometre kala otobanda emniyet güçleri tarafından durdurulup, maç saatine kadar 6 saat boyunca aç ve susuz bir şekilde otoban kenarında bekletilmiştir. Emniyet güçleri tarafından yapılan açıklamaya göre maça yarım saat kala stada alınacağı söylenmiş fakat maç saati geldiğinde hiçbir gerekçe gösterilmeden seyircilerimizin stada alınmayacağı ve seyircilerimize geri dönmeleri söylenerek maça alınmamışlardır. Yeni Malatyaspor seyircilerinin tepkileri üzerine emniyet güçleri orantısız güç kullanıp seyircilerimizi toplayarak ve plastik mermi kullanarak darp etmiş bazı seyircilerimizin bu orantısız güç sonunda ciddi şekilde yaralanmış hatta kafalarından yaralanan seyirciler olmuştur. Maç izlemeye gelen 9 yaşındaki bir çocuğun babasının yanında plastik mermi isabet etmesiyle yaralandığı görülmüştür. Ayrıca takım otobüsümüzün camlarının kırıldığı maç sonu sahaya giren Adana Demirspor taraftarlarınca futbolcularımızın darp edildiği tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

“YILMAZ VURAL’IN AÇIKLAMALARINI DEHŞETLE DİNLEDİK”

Alima Yeni Malatyaspor Yönetimi, Vartaş Elazığspor ile oynadıkları Play-Off karşılaşması sonrası Malatya ile ilgili sert eleştirilerde bulunan Adana Demirspor’un teknik direktörü Yılmaz Vural’ı eleştirdi.

Yönetim tarafından yapılan açıklamada, “Görevi Teknik Direktörlük olması gereken Sayın Yılmaz Vural’ın açıklamalarını dehşetle dinlemekle birlikte esefle kınadığımızı belirtiriz. Sayın Yılmaz Vural maçın heyecanıyla yaptığı bu yanlış, futbolun birleştirici ruhuna aykırı sözlerinden dolayı Malatya halkından ve Kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz. Ayrıca Taraftarlar Derneği Başkanımız sayın Murat Soysal hakkında söylediği ‘o çocuk’ kelimesi ve tutuklama istemini tam bir Yılmaz Vural söylemi olarak görüyor ve tebessümle karşılıyoruz. Unutulmasın ki Malatya yönetimi ve taraftarları bir Murat Soysal’dır. Şu bilinmelidir ki Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ‘un dediği gibi “Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum, kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum” sözündeki gibi hiç kimsenin Malatya Kamuoyunu, taraftarlarını ve unsurlarını bölmeye ve tüm Türkiye’nin nezdinde küçük düşürmeye hakkı yoktur” denildi.

“KİMSE MALATYASPORUMUZU ŞAHSİ EMELLERİNE YEM EDEMEZ”

Yönetimin açıklamasında, “Özellikle ülkemizin bu sıkıntılı günlerde Fair-Play anlayışının ön plana çıkması adına kulüp başkanımız sayın Adil Gevrek’in tüm bu olumsuzluklara rağmen bir paratoner görevi üstlenerek ortamı yumuşatan açıklamaları ve tavırları takdire şayan olmuştur. Buna rağmen bazı kişi ve kurumlar sayın başkanımızın diplomatik dilini ve insancıl yapısını anlayamamıştır. Yeni Malatyaspor yönetimi, Türkiye’de nice başarılar kazanmış Malatyasporumuzu kimsenin şahsi emellerine yem etmeyecektir. Taraftar ve kulüp olarak bir bütün olduğu tüm Türkiye’ye ve Spor kamuoyuna saygılarımızla bildiririz” ifadeleri de yer aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • M.FIRAT (7 yıl önce)
    Çok çok geç kaldınız herzaman olduğu gibi. İlk Gün sıcakken soyleyecektiniz bunları. İş işten geçtikten sonra malatya kamuoyunu yatıştırma söylemleri bunlar fakat herkes neyin ne olduğunu kimin kim olduğunu öğrendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Geçti borun pazarı sür eşeğini niğdeye.Bu açıklamaları o gün bize değil ulusal kanallarda tüm kamuoyuna yapmalıydınız .Bu konu son 10 gündür, Tüm ulusal kanallarda ve Gerek Hükümet gerekse ,muhalefetçe çeşitli nedenlerle ve Valimizin ismi zikredilerek A.Demirsporun Malatya da zulüme uğradığı anlatıyor.Adanada her türlü rezalete uğrayan bizler, Ne yazıkki zamanında rezaleti anlatamadığımızdan haklıyken haksız duruma düşürüldük.Bunun sorumlusu ister kabul edin, ister etmeyin.Külübümüzdür.Ben hayatımda böyle bir şey ne gördüm, nede duydum.Çıldırmamak elde değil.Bu konuyla ilgili adam akıllı varsa görüntülerle bir toplantı yapılmalı ve Takımımızdan özür dilenmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demir (7 yıl önce)
    Niye zamanında demediniz bu açıklama çok saçma adamlar heryeri yakıp yıktı ceza bile vermediler senib oyuncunu tartakladılar takım otobüs ü ile stad tan çıkamadınız tepki yok adana da taraftarını kente sokmadılar çıt yok bu saçma sapan yönetimle hiçbir yere gidilmezz
    0
    0
    Yanıtla
  • eray (7 yıl önce)
    geç oldu ama gündeme getirilmesi iyi olmuş, gerginlik ekende biçende ads suçlanan ise malatya camiasıdır malatya ve adanadaki ads lilerin yaptığı holiganlıkların görüntüleride paylaşılmalıdır gerçek yüzleri gösterilip susturulmalıdırlar, yılmazıda kale alıp suçlamayın onun klubu yarım saatte değişir bugun ads li yarın başka biryerli olur
    0
    0
    Yanıtla