SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS'nin İç Saha Avantajı Yok!

0
Güncellendi - 2016-01-26 17:45:03
AYMS'nin İç Saha Avantajı Yok!
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Alima Yeni Malatyaspor, bu sezon iç sahada aldığı sonuçlarla büyük bir hüsrana uğradı. Malatya İnönü Stadı'nda oynadığı 9 karşılaşmada sadece 2 kez galip gelebilen sarı kırmızılılar,topladığı 7 puanla son sırada yer alıyor.

Alima Yeni Malatyaspor'da yaşanan en büyük sıkıntıların başında iç sahada alınan kötü sonuçlar geliyor. Malatya Arena Stadı'nın bir türlü tamamlanamaması nedeniyle bu sezonda maçlarını Malatya İnönü Stadı'nda oynamak zorunda kalan sarı kırmızılılar, özellikle 'zeminin' bir türlü istenilen seviyeye ulaşamamasından yakınıyor. Zira aynı rakibinde 'aynı zeminde' mücadele etmesine karşın Alima Yeni Malatyaspor, iç sahada başarısızlığına bir türlü çözüm bulamıyor.

İÇ SAHA AVANTAJ OLMAKTAN ÇIKTI

PTT 1. Ligde 19 hafta geride kaldı. Alima Yeni Malatyaspor, ikinci yarının ilk 2 haftasını puansız kapatırken, ligin ilk yarısında toplamış olduğu 21 puanla 13. sıradaki yerini korudu.

Sezonu bir dizi sıkıntılara rağmen götürmeye çalışan sarı kırmızılıların şuan için en büyük kabusu alınan iç saha sonuçları...

Zira sarı kırmızılılar, ligde şuana kadar topladığı 21 puanın 14'ünü deplasmanda alırken, sahasında ise sadece 7 puan kazanabildi.

Alima Yeni Malatyaspor, sahasında 9 karşılaşma oynadı. Bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı kırmızılılar 7 puan topladı. 6 karşılaşmada ise seyircisi önünden boynu büyük ayrılan futbolcular, rakip ağları 9 kez havalandırırken, kalelerinde 14 gol gördü.

SADECE 2 GALİBİYET

Sarı kırmızılılar, bu sezon sahasında sadece 2 galibiyet alabildi. Son olarak sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a mağlıp olan Alima Yeni Malatyaspor, sahasında 3. haftada Multigroup Alanyaspor'u 2-1, ligin 12. haftasında da Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenebildi.

İç sahada bir türlü yüzü gülmeyen sarı kırmızılıların 9 haftalık süreçte aldığı sonuçlar şöyle:

Alima Yeni Malatyaspor-1461 Trabzon: 0-1

Alima Yeni Malatyaspor-Multigroup Alanyaspor: 2-1

Alima Yeni Malatyaspor-Vartaş Elazığspor: 1-2

Alima Yeni Malatyaspor-Göztepe: 1-3

Alima Yeni Malatyaspor-Denizlispor: 1-2

Alima Yeni Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor: 3-1

Alima Yeni Malatyaspor-Adana Demirspor: 1-3

Alima Yeni Malatyaspor-Samsunspor: 0-0

Alima Yeni Malatyaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 0-1.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Servet (8 yıl önce)
    Patates tarlası gibi sahamız varken iç sahada işimiz zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (8 yıl önce)
    malatya iç sahada kazanmak istiyosa bir an önce yeni stada geçmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • o da 2 sezon sonra kardeşim
    0
    0
    Yanıtla