SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS'nin Malatyalı Futbolcusu Konuştu

0
Güncellendi - 2016-03-09 17:26:59
AYMS'nin Malatyalı Futbolcusu Konuştu
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Alima Yeni Malatyaspor'un Malatyalı sol bek oyuncusu Osman Fırat, "Bizim takım mücadele ettiği zaman kolay kolay yenilmez. Bizim en büyük silahımız mücadele etmek. Bunu önümüzdeki maçlarda gösterip, ligi güzel bir yerde bitirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulunan Fırat, "Ligde güzel bir gidişatımız vardı. Takım olarak hem iyi futbol oynuyorduk hem de iyi sonuçlar alıyorduk. Kazandığımız maçlar vardı. Son olarak lider Adanaspor ile sahamızda berabere kaldık üzüldük ama Göztepe maçına farklı üzüldük. Çünkü kaybedeceğimiz bir maç değildi" ifadelerini kullandı.

"İYİ OYNADIK FAKAT MAĞLUP OLDUK"

Fırat, Göztepe karşısında iyi futbol oynadıklarını ancak mağlup olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Golü yediğimiz dakikaya kadar gerçekten oyun kontrolü bizdeydi. Rakibimize pozisyon vermedik. Deplasmanda oynuyorsunuz ve rakibinize pozisyon vermemek önemli bir olaydır. Sonucunda iki tane şanssız gol yedik. Golden sonra baskımızı hemen arttırdık. Golü de bulduk. O ara pozisyonlarda kaçırdık. Azuka’nın nefis şutunu kaleci çıkardı. Direkten dönen topumuz oldu. Son dakika yine şanssız bir gol daha yedik ve kaybettik. Kaybettiğimiz maçlara baktığımız zaman kötü oynayıp kaybediyorduk. Ama bu maç böyle olmadı. İyi oynadık fakat şanssız goller mağlup olduk. Bu maçta ders çıkarmamız gereken şeylerin olduğunu düşünüyorum. Fakat takım olarak gerçekten güzel bir futbol ortaya koyuyoruz. Futbol anlamında iyi bir gidişat var. Bu maçı geride bıraktık artık. Önümüzde zorlu maçlarımız var. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Bizim takım mücadele ettiği zaman kolay kolay yenilmez. Bizim en büyük silahımız mücadele etmek. Bunu önümüzdeki maçlarda gösterip, ligi güzel bir yerde bitirmek istiyoruz."

"EN BÜYÜK SİLAHIIMIZ, MÜCADELEMİZ"

Takım olarak iyi mücadele ettiklerini ve ligdeki en büyük silahlarının da mücadelelerinin olduğunu dile getiren Fırat, bu iyi mücadeleyi sürdürmek istediklerini belirtti.

Ligin 25. haftasında Play-Off potasında bulunan Giresunspor ile sahalarında karşı karşıya geleceklerini hatırlatan tecrübeli futbolcu, "Önümüzde zorlu bir müsabaka var. Giresunspor Play-Off mücadelesi veren bir ekip. Ona göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Onlarda haftayı moralli kapattı. Bizde konumumuzu ve durumumuzu biliyoruz. Onların Play-Off’u kovalamaları bizi ilgilendirmiyor. Biz, maçımıza çıkıp elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız ve üç puanımızı alacağız. Bunu tekrar söylemek istiyorum. Biz, ligde bu mücadelemizi her maça yansıtırsak, önümüzde hiçbir takım duramaz. Bizim en büyük silahımız budur" diye konuştu.

"UZUN SÜRE SIRAMI BEKLEDİM"

Son haftalarda forma şansı bulan ve kendisine verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendiren Fırat, kendi performansı hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Fırat, uzun süre sıra beklediğini ifade ederek, "Ben, uzun süre forma şansı bulamadım. Hocamız bana forma şansı verdi. Kendi açımdan bunu iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Futbolda inişli ve çıkışlı bir grafik ortaya koyan futbolcular olacaktır. Formsuz oyuncular olacaktır. Burada önemli olan arkada bekleyen futbolcunun, o eksikliği telafi edebilmesidir. Ben gerçekten elimden gelen mücadeleyi yapıyorum. Oynadığım mevkide de iyi olduğumu düşünüyorum. Takımıma da çok katkıda sağlamak istiyorum. Bir tek ben değil. Diğer takım arkadaşlarımda benim gibi düşünüyor. Bu takıma forma için herkes savaşacak. Ben uzun süre sıramı bekledim. Rabbimde yardım etti. Arka arkaya galibiyetler aldık. İnşallah böylede devam eder. Sonuçta ben Malatya çocuğuyum. Ben bu takıma çok şeyler vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

"TARAFTARLARIMIZA 3 PUANI HEDİYE EDECEĞİZ"

Tecrübeli futbolcu, Pazar günü sahalarında Giresunspor ile oynayacakları karşılaşmada kendileri için en büyük itici gücün yine taraftar olacağını söyledi.

Fırat, "Taraftarlarımızın maçlarda desteği bizi çok kamçılıyor. Taraftarlarımız her zaman bizim yanımızda olsunlar. Bize destek versinler. Son olarak Adanaspor maçında bunu bize gösterdiler. Son dakikaya kadar desteklerini bizden esirgemediler. Bizde zaten son dakika golü ile beraberliği aldık. Bunu örnek alalım. Hafta sonu güzel bir maç var. Gelsinler bizleri desteklesinler. Onlara güzel bir üç puan hediye edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

"KAHYA İLE İYİ BİR UYUM YAKALADIK"

Ligde son haftalarda sol kanatta oynayan Ramazan Kahya ile iyi bir uyum yakaladıklarını dile getiren Fırat, şunları söyledi: "Son haftalarda Ramazan Kahya ile iyi bir uyum yakaladık. Ramazan Kahya zaten iyi bir futbolcu. Maçlarda hemen ön tarafımda oynaması ise beni çok rahatlatıyor. Ramazan ile iki senedir oynuyoruz. O benim neler yapacağımı biliyor, bende onun neler yapacağını biliyorum. Hocamız bundan sonraki süreçte neyi takdir ederse, bizde çıkar onu yaparız."

"ALT SIRALARDAN UZAKLAŞMAK İSTİYORUZ"

Fırat, alt sıralardan bir an önce uzaklaşmak istediklerini belirterek, "PTT 1.Liginde her takım her takımı yenebilir. Bence bundan sonraki her maç, zorlu bir maç olacak. Biz, bu hafta Göztepe maçını kazansaydık eğer kafamızda farkı düşünceler olabilirdi. Yani bir Play-Off düşüncesi oluşabilirdi. Olmadı. Şuan kafamızda olan şey ise biran önce alt taraftaki hedeflediğimiz puanlara ulaşalım, ondan sonra rabbimiz izniyle gittiğimiz yere kadar gideriz. Önceliğimiz üst üste birkaç galibiyet alıp, alt sıralardan uzaklaşmak olacak" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • eyyup (8 yıl önce)
    çok başarılısınız ben oyununuzu beğeniyorum mücadele azim hırs yetenek ve birazda şansın olursa seni süper ligde görmek isteriz seni
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMALİ (8 yıl önce)
    gördük göztepe maçında inş dediğin gibi olur osmancım ne ramazan ne de sen bi kemal etmiyorsunuz rakip çözmüş hep sizin kanattan geliyorlar..
    0
    0
    Yanıtla