SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aynaya Baksınlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:07
A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesince  Atatürk ve Din konulu söyleşi düzenlendi. “Şeker Hoca” adıyla bilinen Celal Tilgen ve Eğitimci Mustafa Sayın’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ADD toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yönetim kurulu ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı söyleşide konuşan “Şeker Hoca” Tilgen, “İslam Dinine en büyük katkıyı yapan Atatürk’e din düşmanı diyenler, önce aynaya baksınlar” ifadelerini kullandı.

Dernek başkanı Yunus Millioğulları, “Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yönelik asılsız sataşmalar ve iddialar son günlerde sık sık gündeme getiriliyor. Bizler de bu asılsız iddiaları çürütmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla Atatürk ve Din konulu bu söyleşiyi düzenledik.” diye konuştu.  

 “Atatürk’ün İslamiyet’e yaptığı katkılarla dinimiz-diyanetimizi kendi dilimizden öğreniyoruz. Din ve din alimlerine büyük değer veren Atatürk, Elmalılı Hamdi Yazır’a, herkesin dinini- diyanetini en iyi şekilde anlaması ve öğrenmesi gerektiğini söyleyerek, Kura’nı Kerim ve hadislerin mealleri- tefsirlerini Türkçe hazırlanması talimatını vermiştir. Bugün bile bu meallerle- tefsirlerle dinimizi öğreniyoruz. Böylesine dine ve gerçek din adamına büyük değerler veren Atatürk’e din düşmanı diyenler önce aynaya baksınlar” diyerek konuşmasına başlayan Tilgen “ Oku ile başlayan bir kitabımız var. Maalesef okumuyoruz. Anlamıyoruz ama din konusunda ahkam kesiyoruz”  dedi.

Söyleşi, Atatürk’ün İslam dini ve din adamlarına verdiği değerlerin anlatılması ile devam ettikten sonra soru-yanıt bölümüyle sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız