SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aynı Anlayış ve Kararlılıkla Hareket Edilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

YAŞ kararıyla Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, görevi 2.Ordu Komutanlığı’na atanan ve 30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe yükselecek olan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Servet Yörük’e törenle teslim etti.

2.Ordu Karargahın’daki devir-teslim törenine, Genelkurmay Başkanlığı’na atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşener’de katıldı.

Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Orgeneral Necdet Özel ve Kornegeral Servet Yörük'ün atama kararnameleri ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un kutlama mesajı okundu.

Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Orgeneral Necdet Özel törende konuşma yaptı. Orgeneral Özel konuşmasında , “ İki yıl boyunca, muhtemel bir harbe hazır olma ana görevimizin yanında, bana ve arkadaşlarıma tevdi edilen, ülkemizin bütünlüğüne kasteden bölücü terör örgütü ile mücadele görevini yine arkadaşlarımla birlikte, bize tanıdığınız geniş inisiyatif, anlayış, hoşgörü ve destek çerçevesinde, takdir zat-ı alilerinin olmak üzere, kararlılıkla yürütmeye gayret ettik.” dedi.

Orgeneral Özel konuşmasında daha sonra şunları belirtti:
“ Görev sürem içerisinde; bölücü terörle mücadeleyi tamamen hukuk kuralları içinde yürüttük. Hukuk dışı hiçbir faaliyete yer vermedik. Basında yer alan her iddiayı büyük bir ciddiyet ve duyarlılıkla inceledik, soruşturduk ve ilgili makamları bilgilendirdik. Bir başka ifade ile hiç bir şeyin, üstünü örtmedik. bunun huzuru içindeyim. Birkaç talihsiz kaza dışında, yurt içinde ve yurt dışında sivil vatandaşlara yönelik olumsuz hiçbir faaliyetimiz olmadı. Onların zarar görmemesi için çok ama çok dikkat ve gayret gösterdik. Bize tahsis edilen devlet imkan ve kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanmaya çalıştık. Kaçakçılıkla mücadelede çok önemli mesafeler kat ettik. Toplumsal gelişime destek faaliyetlerine hız vererek bölge insanı ile bütünleşmede büyük emek ve gayret sarf ettik. Yüreğimizin yandığı acı günleri hep beraber yaşadık. Ancak vatandaşlarımızın metaneti, bize olan güvenleri, şehitlerimizin acılı aile fertlerinin 'vatan sağolsun' sözleri bize güç verdi.

Vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru ve refahı için, bölücü terörün ülke gündeminden düşürülmesinin büyük önem taşımakta olduğu yüksek malumlarıdır. Bu nedenle; devletimizin bütün kademeleri, aynı anlayış ve kararlılıkla hareket etmeli, vatandaşlarımızı birbirine düşürme çabalarına fırsat verilmemeli, sağduyu hakim kılınmalı, yasaların uygulanmasına özen gösterilmeli, güvenlik ihtiyaçları ile insan hakları arasındaki denge iyi kurulmalı, insan hakları savunulurken, terörden zarar görenlerin veya görebilecek olanların da insan hakları unutulmamalı, medyanın bu mücadelede önemli bir yeri olduğu noktasından hareketle, basın-yayın kuruluşlarımızın ülke menfaatlerini ve hassasiyetlerini daima göz önünde tutmalarının gerekliliğine inanıyorum.”

Bölge halkının huzur ve güvenliğine ilişkin olarak, emeği geçenlere teşekkür eden Orgeneral Necdet Özel, sözlerine şöyle devam etti:

" Görevim süresince, bölge halkının huzur ve güvenliğine ilişkin olarak, Ordu sorumluluk bölgesindeki 17 ilimizin, başta değerli Valileri olmak üzere, diğer mülki ve bazı yerel yöneticilerle işbirliği içinde olduk. Yürüttüğümüz faaliyetlerde desteklerini esirgemeyen valilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, büyük bir özveri ile güvenlik ve asayiş sağlamaya çalışan kolluk kuvvetlerimize, huzurunuzda teşekkürlerimi iletiyorum.

Bu vesile ile, Ordu Karargahının içinde bulunduğu, güzel ilimiz Malatya'da ; devletine ve milletine inanan, ordusuna güvenini her fırsatta dile getiren, içtenlikle sevdiğim ve fazlasıyla karşılık bulduğum sevgili Malatya halkına, başta sayın vali olmak üzere mülki ve yerel tüm yöneticilere, üniversite rektörüne, sivil toplum kuruluşlarına, Önce Vatan Derneği'ne, Harp Malülleri ve Gazileri Derneği'ne, Ampute Futbol Takımına, Mesleki etik değerler açısından örnek özellikler sergileyen değerli basın mensuplarına teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk temennisiyle kendilerine arzı veda ediyorum.

Ordumuzun bugün ulaştığı seviyeye; hiç kuşkusuz ordumuza daha önce komuta eden, tüm değerli komutanlarımızın, bu orduda hizmet gören subay, astsubay,sivil memur, uzman erbaş, sivil işçi, erbaş ve erlerimizin eseridir. Hepsini burada saygı ve şükranla, aramızdan ayrılanları ise minnet ve rahmetle anıyorum. Diğer bir teşekkürü de güvenlik güçleri ile birlikte fedakar bir şekilde görevlerini yapan sevgili köy korucularımıza göndermek istiyorum. Onların, bölücü terörle mücadeledeki vatan ve bayrak sevgileri, fedakar gayretleri ve başarıları her türlü takdire değer olup unutulmayacaktır.

Ayrıca devam eden bölücü terör örgütü ile mücadelede, kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmanın heyecanıyla hayatlarını feda eden tüm Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, geride kalan acılı, ancak gururlu ailelerine sabırlar ve mutluluklar diliyorum." dedi.

2.Ordu Komutanlığı görevini devralan Korgeneral Servet Yörük ise konuşmasında şunları belirtti:

“Bildiğiniz gibi ülkemiz; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imkansız derecesindeki zorluklarla kurduğu ve mazlum uluslarca da örnek alınarak, insanlık tarihinde önemli bir dönüm noktasını oluşturan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, anayasal yapısına, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine yönelik yapılan saldırılarla karşı karşıya kalmıştır. Bu saldırıların ortak hedefi; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, üniter yapısını ve ulus bilincini ortadan kaldırmaktır. Yayılmacı, emperyal düşünce yüzyıllardır bu hedefi gerçekleştirmek için yoğun bir çaba içindedir. Hepimizin bildiği gibi, onların bu insanlık dışı saldırılarını boşa çıkarmayı başaran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceği görerek, bu hayasız akınların devam edebileceğine işaret etmiş ve bu mücadele görevini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne vermiştir. Bu görev, O'nun bize vasiyetidir. Bu vasiyetin gereği olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun bir parçası olan 2. Ordu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce milletimizden aldığı güç ve Yüce önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerine olan inançla her türlü kötü emeli amaçlayan oyunu bozacak, tehditleri bertaraf edecektir. Bizlerin bedeninde ve ruhunda bu azim ve kararlılık mevcuttur.
Bu büyük ve kutsal vazifemizi icra ederken, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da; Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı ve bunu yaşam tarzı haline getirmiş, milli çıkarlarımızı her türlü değerin üstünde tutan, bedenen ve fikren verilecek her görevi yapmaya hazır, bilgi çağının ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde eğitilmiş, zaman tanımaz yüksek vazife şuuru ve karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı sarsılmaz disiplin anlayışına sahip, modern silah, araç ve teçhizatla donatılmış personeli ile Türk yurdunun bölünmez bütünlüğüne, anayasa tarafından tayin edilmiş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü tehdidi önlemek başlıca hedefimiz olacaktır.”

Komutanlık Forsu'nun gönderden indirilmesinin ardından, Orgeneral Necdet Özel, 30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe yükselecek olan Korgeneral Servet Yörük'e 2. Ordu Amblemini taktı. Korgeneral Servet Yörük ise komutanlık forsu ve hizmet anısını Orgeneral Necdet Özel'e takdim etti.

Devir-Teslim Tekmilinden sonra Komutanlık Forsu göndere çekildi.

Orgeneral Işık Koşener tarafından , Komutanlık Hizmet Anısı'nın Orgeneral Necdet Özel'e verilmesinin ardından tören sona erdi.

2.Ordu Komutanlığı’na atanan ve 30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe yükselecek olan Korgeneral Servet Yörük'ün özgeçmişi :

Korgeneral Servet Yörük; 1950 yılında Samsun'da doğmuştur. 1970 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1971 yılında Topçu Okulu'ndan mezun olmuştur.

1978 yılına kadar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde Batarya Subayı ve Batarya Komutanı olarak görev yapan Korgeneral Yörük, 1980 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olmuştur.

Kurmay Subay olarak sırasıyla; 51'nci Piyade Tümen Komutanlığı ve 9'uncu Kolordu Komutanlığı'nda kıt'a ve karargah subayı, Genelkurmay Personel Başkanlığı'nda proje subayı ve şube müdürü olarak görev yapmıştır. Bu görevler esnasında İngiltere ve Brüksel'de çeşitli kurslarda bulunmuştur. 1995 yılında Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı'na atanmıştır.

Korgeneral Servet Yörük, 1997 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiş ve bu rütbede 4'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri Personel İşlem Dairesi Başkanlığı yapmış 2001 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral rütbesi ile Zh. Brl. Okl. ve Eğt. Tüm. K.lığı ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmış ve 2005 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.

Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı yapmıştır. 4 Ağustos 2010 Yüksek Askeri Şura kararı ile Orgeneralliğe terfi ederek 2'nci Ordu Komutanlığı'na atanmıştır.

TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası sahibi olan Korgeneral Servet Yörük Bayan Saliha Sibel Yörük ile evlidir ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir

FOTOĞRAFLAR : LEVENT BARIŞ (GÖRÜŞ GAZETESİ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız