SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aynı Dava ve Hedefin Peşindeyiz"

0
Güncellendi - 2016-04-09 17:46:08
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, ilçe sınırlarında görev yapan 82 mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, ilçedeki mevcut sıkıntılar ve çözüm yolları üzerine görüş alış verişi yaptı.

İstişare toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Üzmez, Malatya Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Korkmaz, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz, Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı ve mahalle muhtarları katıldı.

“İÇERDEKİ VE DIŞARDAKİ HAİNLER PLANLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, terör örgütlerine yönelik gerçekleşen operasyonlarda şehitlik makamına ulaşan asker, polis ve güvenlik güçleri için taziye dileklerini iletirken” Çanakkale’de bu milleti nasıl yıkamadılarsa bugün de aynı tablo ile karşı karşıya kalacaklar. Ülkemizin her karış toprağında Çanakkale ruhu vardır. Dün bizi yenemediler, bugünde yarında yenemeyecekler. Biz millet olarak kenetlendikçe, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe içerdeki ve dışardaki hainlerin planları gerçeğe dönüşemeyecek. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ortada, bu hain oyunlar karşısında yılgınlık olmadan, korkmadan, çekinmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum “ dedi.

“MUHTARLARIMIZLA SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ”

Mahalle muhtarlarıyla aynı hedef ve dava peşinde olduklarını ifade eden Başkan Polat, hizmetlerin halka ulaşmasında muhtarların köprü vazifesi gördüğünü ve önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

Polat, “Belediye olarak hizmetlerimizi halka ulaştırırken muhtarlarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Muhtarlarımıza çok büyük önem vermekteyiz, onlar bizim gözümüz, kulağımız. Sorunları, istekleri en iyi bilen onlardır. Belediye olarak muhtarlarımıza elimizden gelen desteği sağılıyoruz Hizmetlerimizi sürdürürken ve projelerin hazırlık aşamasında muhtarlarımızın bilgisine muhakkak başvuruyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren muhtarlarımızın çalışma alanlarını düzeltmek ve onların daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamak adına projesine başladığımız 11 adet Muhtar Evini muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Bu projemizdeki gayemiz; hizmet veren ile hizmet alan halkın daha konforlu bir ortamda bir araya gelmelerini sağlamaktır. Muhtarlarımızın vatandaşlara, vatandaşlarımızın da muhtarlara ulaşımı ve sorunların daha hızlı çözülmesinde muhtar evlerinin büyük bir katkısı olacaktır. Belediye bünyesinde kurduğumuz Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla muhtarlarımızın sıkıntılarını anında öğrenip, çözüm yollarını hızlı bir çalışma prensibiyle devreye sokuyoruz. Bizler muhtarlarımızla birlikte aynı hedefe doğru koşan, aynı yönden bakan ve aynı dava peşindeyiz. Bu dava ve hedefin temelinde şehrimizi ve ilçemizi daha da büyütmek vardır, bu hedefe ulaşmak içinde muhtarlarımızla birlikte mesai yapıyoruz” dedi.

“TAKIMIN HIZINI ÖNDE GİDEN BELİRLER”

İstişare toplantısının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Polat,” Belediye olarak ilçemizi ortak akıl anlayışı ile yönetiyoruz. Biz Büyük bir aileyiz ve bu aile içinde muhtarlarımızın yeri çok farklıdır. Muhtarlarımız bizim mahallelerde ve sokaklardaki gözümüz kulağımızdır.. Sizler bizim mahallelerimizdeki temsilcilerimizsiniz, biz sizlerle beraber çalışıyoruz. Projeleri ve hizmetlerimizi uygulamaya alırken mutlaka muhtarlarımızla görüşüyoruz. Muhtarlarımıza kapımız her zaman açıktır, istedikleri anda Birim Müdürlerimiz ve Başkan Yardımcılarımızla görüşüp istek ve sıkıntılarını iletebiliyorlar. Sizlerin gayret ve çabanızı yürekten tebrik ediyorum. Bugün ki toplantımızda oldukça verimli geçti. Toplantımıza katılım gösterip düşüncelerini ve fikirlerini bizimle paylaşan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim “Takımın hızını önde giden belirler” diye sloganımız var, bu slogana göre hareket ediyoruz. Öncelikle biz çok çalışacağız sonra sizlerle birlikte bu çalışma temposunu artıracağız ve memleketimize faydalı hizmetlerde bulunacağız. Bizler hep birlikte Yeşilyurt’un hizmetindeyiz” dedi.

MUHTARLAR SORUNLARINI VE SIKINTILARINI İLETTİLER

Mahalle istekleri ve ihtiyaçlarının konuşulduğu toplantıda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri dile getirilen istekleri not aldı. Başkan Polat, mahallelerde devam eden asfalt ve kaldırım çalışmaları başta olmak üzere alt ve üst yapı çalışmaları ve park alanlarıyla ilgili merak edilen konularda detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Korkmaz, düzenlenen istişare toplantısı nedeniyle Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür ederken “ Başkanımıza bizlerle sürekli birlikte, sorunları hep yerinde tespit ediyor. Projelerini ve hizmetlerini takdirle karşılıyoruz” dedi.

Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Salman Şahbaz, toplantı sırasında yaptığı açıklamada “Muhtarlara her zaman ayrıcalık tanıyan ve görüşlerine önem veren Belediye Başkanımız ve ekibine böylesine faydalı bir toplantı düzenledikleri için teşekkür ederim.Biz zaten Başkanımıza çok rahat ulaşıyoruz, Halk Günleri veya diğer ziyaretlerimizde isteklerimizi çok rahat ulaştırıyoruz, bu imkanı oluşturduğu içinde ayrıca teşekkürlerimi sunarım “ dedi.

Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Erdal Yağlıcı ise konuşmasında son dönemlerde terör operasyonlarında şehit düşen güvenlik güçleri için başsağlığı dilerken ”Ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı el birliği ve kenetlenerek dur diyeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Terör saldırılarını Derneğimiz ve muhtarlar adına kınıyorum ve lanetliyorum. Millet olarak kenetlenmeye en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde şehrimizin ve mahallelerimizin sorunlarını konuşmak için biz bir araya getiren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibine şükranlarımızı sunarım “ dedi.

Yapılan toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden muhtarlar, ”Belediye Başkanımız her zaman bizi dinliyor ve görüşlerimize önem veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Belediyenin hizmetlerinden gayet memnunuz. Bugün ki toplantıda sorunlarımızı ve çözüm yollarını kendisine anlattık. İlettiğimiz taleplerin yerine getirileceğinden hiç şüphemiz yoktur. Başkanımızla birlikte şehir yönetimine katkı sağlamak bizler adına sevindirici bir durumdur” dedi.

Toplantı öncesinde muhtarlar, Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan talep formlarını doldurarak mahallelerindeki eksiklikleri ve ihtiyaçlarını belirledi.

Bülten

a9

a8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız