SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aynı Duyarlılığı Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, üreticilere 280 milyon ödemenin Kurban Bayramı'ndan önce verilecek olmasından dolayı teşekkür edip, aynı duyarlılığın hayvancılığın gelişmesi için de istediklerini bildirdi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, oda binasında yaptığı basın açıklamasında, "SÜTAŞ'ın programına katılan Tarım ve Köy işleri Bakanı sayın Mehdi Eker sektördeki müjdeleri Aksaray'da verdi. Sütçülere verilecek 130 milyon lira ile hububat üreticilerine verilecek 150 milyon liralık teşvik primlerini bayram öncesi ödeyeceklerini dile getiren Eker, ayrıca bu ödemeleri bundan sora sene de bir değil 3 ayda bir yapacağız.2011 başından itibaren de süt tozu üretimini destekleyeceğiz dedi. Eker, sektörün geçmiş hükümetler döneminde üvey evlat muamelesi gördüğünü ve bu anlayışın kendi dönemlerinde tamamen değiştiğini söyledi. Türkiyede'ki tarım ve hayvancılık uygulamalarında kendilerinden önceki rakamlarla bugünü karşılaştıran Eker, Bizden önce yıllık 8 milyon ton seviyesinden bizim dönemimizde 12.5 milyona ulaştı 1 milyar hektar yem bitkisi ekim alanında 2 milyar hektara ulaştı. Bunun yanı sıra daha önce bütçeden tarıma ayrılan yüzde 4 pay bugün yüzde 22,3 seviyesine ulaştı.2011 için ise yüzde 23 'ten az olmayacak sözlerini kullandı. Sayın Eker, 7 yıl önce 50 baş ve üzeri hayvana sahip işletme sayısının 18 bin 600'e çıktığını belirterek hibe ve teşvik kredileriyle bu sayıları arttırmaya devam edeceklerini söyledi. Bundan dolayı sayın bakana teşekkür ediriz"dedi.

Polatbaş, üreticilere 280 milyon ödemenin Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek olmasından dolayı teşekkür edip, aynı duyarlılığın hayvancılığın gelişmesi için de istediklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız