SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aynı Duyguyu Paylaşıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:00:46
A- A+ PAYLAŞ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ile Bağcılar Belediyesi KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da iftar yemeği düzenledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yurtdışı iftarlarına Almanya ve Fransa’da başladıklarını belirterek yavru vatan KKTC’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. 

Bağcılar Belediyesi, Almanya ve Fransa’dan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bir İftar yemeği verdi. Lefkoşa Merit Royal Otel’de verilen ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ortaklaşa yapılan iftar programına Malatya AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Milletvekili Ersin Tatar ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk katıldı.

“AYNI DUYGUYU PAYLAŞIYORUZ”

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öncelikle böyle güzel bir iftarda ülkemizin önem verdiği ve bizim için tarihi önem arz eden KKTC’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bağcılar Belediyesi olarak yıllardır yurtdışı iftar programlarımıza bu yıl KKTC’ni de ekledik. Geçen hafta Almanya ve Fransa’daydık. İnşallah önümüzdeki hafta Arnavutluk’ta daha sonra Kazakistan programlarımız olacak. Aynı duyguyu paylaşan, aynı inanca sahip insanlar aynı sofrayı paylaştığındaki duyguyu çok iyi hissedebilen birisiyim. Ülkemizdeki güzelliklerin KKTC’mizde de devam etmesini görüyor olmaktan dolayı mutluyum. Biz yerel yöneticiler yerel belediyelerle işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ederken insan odaklı bir çalışma sergiliyoruz” dedi.

“YENİ BAŞKANLARI KUTLUYORUM”

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise “Milletvekiliğimin yanı sıra Parlamentolar Arası Kuzey Kıbrıs Dostluk Grubu başkanıyım. Başkanımız Lokman Çağırıcı’nın davetiyle bu iftara katılmaktan büyük onur duyuyorum. AK Parti hükümeti olarak biz Kıbrıs davasını hamasi duygularla bu işi polemik konusu yapmadık. Kıbrıs’ı iktidara geldiğimiz günden bu güne yatırımlarla donattık. Bu mübarek aylar bizlerin bir olmamıza beraber olmamıza vesile olanlara teşekkür ediyorum. Kuzey Kıbrıs’ta yerel seçimler geçtiğimiz hafta yenilendi bu vesileyle seçimi kazanan bütün belediye başkanlarımıza da başarılar diliyorum. Başkanlarıma şunu söylüyorum kesinlikle belediyeleri ideolojik yaklaşımların sergilendiği bir alan olmaktan kurtaralım” diye konuştu.

Türkiye’den gelen konuklara hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, “Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu tür organizasyonlara katılmaktan mutluluk duyuyorum. Bu organizasyon bizim için çok önemli bir zamanda oldu. Yakın zamanda KKTC’de yerel seçimlerde seçilen başkanları tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız