SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aynı İşe 1'er Katılımlı İki İhale!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:36:28
Aynı İşe 1'er Katılımlı İki İhale!
A- A+ PAYLAŞ

Bir türlü hizmete sokulamayan trambüsün işletilmesi için durak yapım ve kurulması (vidalama) işleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrı ayrı ihaleye çıkarılırken, bu ihalelere birer firma katılarak teklif verdi. Birbiriyle ilintili iş için iki ayrı ihale açılmasının nedeni anlaşılamazken, yetkililerden gelen açıklama da inandırıcı olmadı.

İLK İHALE VE TEK KATILIMCI..

Trambüs durakları ile ilgili ilk ihale, geçtiğimiz hafta yapıldı. Yaklaşık maliyeti 76.244 TL olan, 284 durak ile 444 adet turnike ankrajı (Kurma- Kenetleme- Tutturma veya Demirleme) ihalesine tek firma katıldı. S.E.adlı talipli, yüzde 2'lik indirimle teklif verdi.

ANA İHALE VE YİNE TEK KATILIMCI..

Büyükşehir Belediyesi, dün de "ana ihale" olarak da adlandırılan, 52 adet trambüs istasyonu üst örtüsü (durak ve turnike) yapım ihalesini gerçekleştirdi. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 281 bin 300 lira olarak hesaplanan işin ihalesine katılan tek teklif veren kişi olan C.M. adlı talipli, işi 839 bin 840 liraya yapmayı taahhüt etti.

NİYE AYRI İHALE SORUSUNA İNANDIRICI YANIT YOK..

Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleyi yapan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan yetkililere yöneltilen, aynı iş için neden iki ihaleye gerek duyulduğu yolundaki sorusuna, bu yetkililerden, "Uzmanlar böyle hazırlamışlar. Sanırız durakların kurulması işinde kazı yapma ve kurulması da var. Ondandır."dediler.

"KAFA KARIŞTIRIYOR"

Birbiriyle bağlantılı işin ikiye bölünerek ihale edilmesinde kamunun zararının olduğunu öne süren ilgili bazı çevreler, "Bu iki iş birbirini tamamlayan işler. Ayrıca, durak ve turnikelerin yapım işi için hazırlanan şartnamede katılımcı firmaların inşaat mühendisi bulundurması zorunluluğu getirilmiş. Oysa bu iş makine mühendislerinin işi. Malatya'da bu işleri yapan hangi firma inşaat mühendisi çalıştırıyor?" sorusuyla birlikte,  ihalenin kafa karıştıran yönleri bulunduğunu dile getirdiler.

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi'nin ihalelerde verilen teklifleri incelemekte olduğu, ihaleyi henüz sonuçlandırmadığı öğrenildi.

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız