SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aynı Kalitede Otopsi İçin'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:53:55
'Aynı Kalitede Otopsi İçin'
A- A+ PAYLAŞ

Adli Tıp Malatya Bölge Grup Başkanı ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Osman Çelbiş, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de önerdiği dünyadaki otopsi standartlarında aynı kalitede otopsiler yapılması için arkadaşlarımızla bir araya geldik” dedi. 

Hilton Otel’de, Adli Tıp Çalıştayı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Osman Çelbiş, “Amacımız adli otopsilerde standardizasyon. Adli otopsiler insan haklarının ihlallerinde, bir cinayet ya da ölümlerin aydınlatılmasında yapılan en temel işlemdir. Bu bölgesel bir toplantı. Bu bölgede yapılan otopsilerin tek standart, hepsinin aynı kalitede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de önerdiği dünyadaki otopsi standartlarında aynı kalitede otopsiler yapılması için arkadaşlarımızla bir araya geldik ve bir gözden geçirme toplantısı yapacağız. Eksiklerimiz var mı bunları konuşacağız. Hepimiz aynı standartlarda bir otopsi yapmayı amaçlıyoruz. Sonra bunu bir bildiri olarak ve kontrol listesi dediğimiz bir listeyle birlikte yayınlayacağız. Bu sayede otopsiyi yapan arkadaşlarımız kendisini kontrol etme fırsatı bulabilecekler” ifadelerini kullandı.

Bu bir günlük bir çalıştaydır. Dün başladık. Daha önceden otopsilerle ilgili bir hazırlık yapmıştık. Konu hakkında ön görüşmeler yaptık. Bugünkü toplantımızda da hazırlık yaptığımız konuları tartışacağız. En sonunda da bir rapor çıkartacağız” diyen Celbiş, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“Biz aynı zamanda grup başkanıyız. Bu toplantı hem İnönü Üniversitesi hem de Adli Kurumla yaptığımız toplantı. Grup başkanımız toplantıya katılacaktı ama bütçe görüşmesi nedeniyle katılamadı. Bu toplantıda İstanbul’dan gelen arkadaşlarımız var ve bu bölgeden Gaziantep dahil Malatya’nın doğusunda yer alan Elazığ, Van diğer illerden gelen arkadaşlarımızla var. Toplam katılımcı sayısı ise 40’dır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız