SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aynı Kategori Haksızlık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:16
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu, İl Başkanı Mehmet Erdem beraberindekilerle birlikte, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu sıkıntılı sürecin bir an önce sona ermesini kardeşliğin, birlikteliğin ve beraberliğin tesisi noktasında herkesin üzerine düşeni görevi yerine getirmesini arzu ediyoruz. Bin yıla yakın bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşadık, bundan sonra da yaşayacağız. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Erkoç, “ 1 Kasım Seçimlerinde siyasi partilere başarılar diliyorum. Demokrasinin vazgeçilmesi siyasi partilerdir. Bu süreçte siyasi partiler, milletin bu hassasiyetini göz önünde tutarak hareket ederlerse ülkenin birlikteliğine, beraberliğine ve kardeşliğine bir katkı sunmuş olurlar” şeklinde konuştu.

Erkoç, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre, Eylül’de ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 azalarak 10 milyar 613 milyon 551 bin dolar oldu. Türkiye’de ihracatta ki düşüş Malatya’da da söz konusu. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yaşanan terör olaylarından dolayı ihracatta düşüş oldu. Daha önce bizim ihracatta ağırlığımız kayısı ve tekstildi. Ama son dönemde ihracatta 3 kalemde artışımız söz konusu. Bu sektörler Makine ve Aksamları Sektörü, Savunma ve Havacılık Sanayi Sektörü ve Çelik Sektörü oldu. Malatya’yı geleceğe taşıyacak sektörlerin başında kayısı ve tekstil gelmekte bunlardan vazgeçmemiz mümkün değil, ama Sağlık sektörü, Su ürünleri, Makine ve Aksamları Sektörü ve Madencilik sektörü Malatya’yı geleceğe taşıyacak sektörlerin arasında yer alıyor” dedi.

MHP Malatya Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu ise, “ Malatya Ticaret ve Sanayi Odası çok güzel bir binaya kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu binada Malatya ticareti ve ihracatı için güzel kararlar alınacaktır. Birkaç kaleme dayanan ihracatımızın 3 kalem daha artması sevindirici. Malatya öyle bir yer ki yerin altı da zengin, üstü de zengin. Yeraltı zenginliğini çok kullanamıyoruz. Kuluncak- Hekimhan bölgesindeki yeraltı zenginliği, gerek cevher zenginleştirme ve ihracat anlamında çok ciddi yatırımlar var. Malatya ekonomisine kısa sürede katkı sağlayacaktır. Malatya’nın sadece kayısı ile anılması Malatya’ya haksızlık. Başka değerlerimiz var. Sağlık, Tekstil, Enerji, Su, Maden ve Makine sektörü söz konusu. Sayın Başkan çok güzel bir şey söyledi. Yeni kurulacak hükümete bölge bazında değil il bazında teşvik isteyeceğiz. Malatya’yı, Ardahan’la aynı kategoriye koymak haksızlık olur. Bu konuda sayın başkana katılıyorum bunu gündeme taşımak gerekiyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız