SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aynı Kurumun Çocuk ve Gençleri!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvasıyla yurtlarda kalan çocuk ve gençlerin görev aldığı eğlence programı düzenlendi. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda yaşanan, çocuklara yönelik şiddet olaylarıyla gündeme gelen Malatya'daki yuva ve yurtlarda barındırılan çocuklar ve gençler, bu kez bambaşka bir kimlikle sahne önündeydiler.

Atatürk Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Yurdu, Erkek Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi Müdürlükleri'nin hazırladığı program, dün akşam Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirildi. Programa, Vali Vekili Bayram Öz, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Himayeye Muhtaç Çocuk ve Yaşlılar Derneği Başkanı Ece Budan, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yuva, yurt ve huzurevi müdürleriyle davetliler katıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, programda yaptığı konuşmada, "Gençlik bir milletin varlığının devamını sağlayan çok önemli bir güçtür. Ancak bu gücün gereği gibi kullanılması ve millete fayda sağlayabilmesi için iyi bir eğitim almaları gerekir" dedi.

Yeterince bilinçlenmemiş, milli ve manevi değerlerden yoksun bırakılmış gençlerin tehlikeli ideolojilerin etkisinde kalacağına dikkat çeken Konan, "O zaman gençlik, ülkenin geleceğini tehdit eder hale gelir. Gençliği milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirirseniz, o zaman dış güçlerin etkisinde kalmaz, vatanı ve bayrağı için mücadele verir" şeklinde konuştu.

Etkinlikler çerçevesinde daha sonra, yurtlarda kalan öğrenciler Türk Halk Müziği konseri verdi. Konserin ardından, çocuk ve gençler bir tiyatro gösterisi sundu. Program, Atatürk Çocuk Yuvası ile Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalanların halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız