SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aynı Mahalleden 2'nci Cumhurbaşkanı

A- A+ PAYLAŞ

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı da Kayseri'deki Gülük Mahallesi'nden çıktı.

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte, Türkiye, Kayseri'deki Gülük Mahallesi'nde, Abdullah Gül'den sonra seçilen 2'nci cumhurbaşkanı oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, KKTC Cumhurbaşkanı olan Derviş Eroğlu'na kent adına kutlama mesajı göndererek, "Kayseri'nin Gülük Mahallesi'nden sayın Abdullah Gül'den sonra ikinci Cumhurbaşkanı çıkması da ayrı bir sevinç kaynağımız olmuştur. Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye ilk ziyaretinizi yaptığınızda sizi Kayseri'de görmekten onur duyarız" dedi. Baba tarafından Kayserili olan ve yıllar önce Kıbrıs'a göç eden Derviş Eroğlu, 20 Kasım'da Kayseri'ye yaptığı ziyaretten sonra, "Şu anda Başbakansınız. Sizi KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası, kentimize Kayseri'nin 2'nci Cumhurbaşkanı olarak bekliyoruz" dilekleriyle uğurlandı.

Eroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyarette ilişkin Başkan Mehmet Özhaseki, "Kayserili oluşunuz, hem de Kıbrıs davasının bizim için arzettiği önem, bu ziyareti daha anlamlı kıldı. Zatialinizin Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile aynı mahalleden olduğunu öğrendik. Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı olmanız durumunda aynı mahalleden 2 Cumhurbaşkanı çıkmış olacak" demişti.

EROĞLU'NUN KÖKLERİ KAYSERİLİ

KKTC'de cumhurbaşkanı seçilen, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Derviş Eroğlu, halen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi Kayserili ve Gülük Mahallesi'nden. Eroğlu, 1800'lü yılların 2'nci yarısında Kıbrıs'a göç eden Kayserili Hacı Hafız Efendi'nin torunu olan ve 1938 yılında Magosa'nın Ergazi Köyü'nde doğan Derviş Eroğlu, `Kayserili' oluşu ile ilgili, şöyle konuşmuştu:

"Büyük dedem Hacı Hafız ve onun kardeşi Mustafa 19'uncu Yüzyıl'ın 2'nci yarısında Kayseri'den Kıbrıs'a göç etmişler ve Magosa kazasına bağlı (eski adı Ovgoroz olan) Ergazi Köyü'ne yerleşmişlerdir. O köyde yerleşen dedem Hacı Hafız'ın 3 çocuğu olmuş. Ben bu çocuklardan Derviş'in torunuyum. Hacı Hafız'ın kardeşi, amcam Mustafa, tekrar Türkiye'ye dönmüş ve yeniden Kayseri'ye yerleşerek hayatını Kayseri'de sürdürmüştür. Biz Kayseri'de bulunan amcamın çocuklarıyla her zaman görüşürüz ve ben Kayserili olmakla her zaman gurur duyarım."

KAYSERİ'DEKİ YAKINLARI NE DİYOR ?

Eroğlu'nun Kayseri'de Gülük Mahallesi'ndeki evin yıllar önce yıkıldığını belirten amca çocuklarından Osman İbibik, "Derviş Eroğlu ile gurur duyuyoruz. Kayserili bir yakınımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi bizi onurlandırdı. Köklerimiz aynı. Sayın cumhurbaşkanı bizi arar, sorar. Akrabalarını kesinlikle unutmaz. En son 20 Kasım'da Kayseri'ye geldiğinde valilikte hem de üniversiteki konuşması öncesi ve sonrası karşılıklı görüştük" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız