SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aynı Oyun Sahnede..'

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği 8. Bölge Toplantısı'nı Malatya'da gerçekleştirdi. Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç'te katıldı.

Toplantı öncesi bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı İlyas Tongüç, gençlerin anarşiye alet edilmek istendiğini ileri sürdü. Tongüç, son günlerde üniversite öğrencilerinin sebep olduğu bazı üzücü olayların yaşandığını ifade ederek, "Geçmişte bazı değerlerimizi tahrik ederek, gençlerimizi sokaklara dökenler, bir kez daha aynı oyunu tezgahlamak istemektedirler. Şer güçler bu planlarını yaparken daima olduğu gibi ülkemizin en büyük gücü olan gençlerimizi kullanmaktadırlar. Yakın tarihimiz bunun acı örnekleriyle doludur. Görünen o ki, yine aynı oyun sahneye konulmakta ve gençlerimiz anarşiye alet edilmek istenmektedir. Türkiye'nin en büyük gençlik teşkilatı Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler öncelikle yaşanan üzücü gelişmeleri kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Sinsi tahriklere karşı bütün milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Geleceğimizi karartmak için pusuya yatan kirli ve karanlık güçlerin gençliğimizin üzerindeki ellerini bir an önce çekmelerini istiyoruz. Ülkemizin ve gençliğimizin bir anarşi ortamına daha sürüklenecek mecali kalmamıştır. Bu yüzden sorumluluk mevkiinde olanları dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Artık üzerimizde oynanmak istenen oyunları bozmanın vakti gelmiştir. Gençliğimizi ve geleceğimizi kaos ve kargaşaya kurban etmeyelim. Gençlerimizi tekrar meydanlara sürüp, onların sırtından ülkenin geleceğini yok etmeyi amaçlayanlara fırsat vermeyelim. Gençlerimizin enerjilerini yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulması için kullanalım. Bunun için kaybedecek bir dakikamız bile yoktur" görüşünü savundu.

Bir gazetecinin, "TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı saldırı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, Tongüç, "İlk başta ikazlar yapıldığı yönünde haberler alıyoruz. Yani burada bu tür eylemler yapılabilir, gelinmemesi yönünde emniyet güçleri tarafından uyarılar yapıldığı yönünde haberler aldık. Bu uyarılar yapıldı ise, o ortama gidilmesi noktasında daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan da yumurtalı eylem ve başka eylemler başkasına fikrin ötesinde hareketle müdahale etmek anlamını taşıyacağı için bunu kesinlikle masum bir eylem olarak asla kabul etmiyoruz. Bunun altında bir takım farklı niyetlerin olduğunu görüyoruz. Özellikle genç kardeşlerimizin hak adı altında yapılmaya çalışılan bir takım gayretleri ve hesapları görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Olay kesinlikle çirkindir. Hak dediğiniz şey fikir olarak, medeni ölçülerde ortaya konulur. Bunun değişik yolları vardır. Gidip başka yerlere saldırmak, başkalarının kürsü masuniyetini ortadan kaldırmak, hele hele okulunuza misafir olarak gelen böyle bir muamele göstermek ne ülkemizin geleneklerin, ne aile terbiyesine uymayan bir davranıştır. Olayın içinde farklı maksatların olduğunu düşünmekle birlikte, eğer emniyet güçleri böyle bir ihtimal var, gelinmemesinde fayda vardır uyarısını yaptığı halde gidiliyorsa, gidenlerin de burada payı olduğunu söylemek mecburiyetindeyiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız