SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aynı Yere Gelince..

A- A+ PAYLAŞ

Bir benzin istasyonunda sahte para ile alışveriş yapan şahıslar aranırken, 5 gün sonra yine aynı istasyona gelip yine sahte para ile yakıt almak isterken yakalandılar.

Olay Doğanşehir Sürgü Beldesi’nde meydana geldi. Geçtiğimiz hafta M.A.Y.’ye ait benzin istasyonuna 00.30 sıralarında gelen 3 kişi, alışverişin ardından burada görevli 68 yaşındaki M.Ç.’ye 200 ABD doları vererek, para üstünü TL olarak aldılar ve ayrıldılar. Ertesi gün bu şahısların verdiği doları Doğanşehir’deki Ziraat Bankası Şubesi’ne bozdurmaya götüren M.A.Y., paranın sahte olduğunu öğrendi. İşletmeci, durumu jandarmaya bildirdikten sonra araştırmaya başlandı, ancak şahıslara rastlanamadı. Araştırma devam ederken, 5 gün sonra aynı şahıslar yine 00.30 sıralarında aynı istasyona gelerek bu kez 100 ABD doları verdiler ve bu paranın sahte olduğunu anlayan çalışanlar, durumu hemen Sürgü Jandarma’sına bildirdiler. Jandarma, 43 yaşındaki M.M., 35 yaşındaki M.A. ve 43 yaşındaki İ.T. adlı şahısları yakaladı. Adliyeye verilen 3 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Öte yandan, Malatya il merkezindeki özel bir hastanede de, döviz bozdurmak isteyen şahsa yardımcı olmak isteyen 56 yaşındaki C.A. adlı vatandaş, sahte parayla dolandırıldı. Polise başvuran C.A., refakatçi olarak özel bir hastanede bulunurken, bir şahsın tedavi ücreti olarak hastane görevlilerine 200 euro verdiğini, görevlilerin döviz kabul etmediklerini söylemeleri üzerine, şahsa yardımcı olmak için parayı bozabileceğini bildirdiğini, 420 lira karşılığında 200 euroyu bozduğunu anlattı. Daha sonra bu paranın sahte olduğunu öğrenen C.A., hastane kayıtlarından dolandırıcının adını S.Y. olarak saptadığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, S.Y.’yi arıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız