SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aynı Zamanda Malatyalıyım!'

A- A+ PAYLAŞ

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Malatya'da incelemelerde bulunduğu huzurevinin bahçesinde yaşlılar tarafından yetiştirilen sebzelerden topladı. Sevgi Evleri'ni de ziyaret eden Bakan Kavaf, Sevgi Evleri'nin yaygınlaştırılması gereken bir model olduğunu söyledi.

Bakan Kavaf, Malatya'daki programının ikinci kısmında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait kurumları ziyaret etti. İlk olarak erkek yetiştirme yurdunu ziyaret eden Bakan Kavaf, kendisi için hazırlanan müzik dinletisi ve skeç gösterisini izledi. Yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerin ders durumları hakkında da bilgi alan Kavaf, Muhammet Altan'ın "Malatya" türküsünü de dinledi. Erkek yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler, yaptıkları el işlerini Kavaf'a hediye ettiler.
Bakan Kavaf, daha sonra kız yetiştirme yurdunu ziyaret etti. Yurda girişte ayağına galoş giyen Kavaf'ı görüntülemek isteyen basın mensuplarına izin verilmedi.

Kız öğrencilerin 2008-2009 yılı eğitim ve öğretim döneminde aldıkları takdir ve teşekkür belgelerini inceleyen Kavaf, kendisiyle internette konuşmak isteyen Hatice Turdu'ya msn adresini verdi. Kavaf, Turdu'yu yanına oturtup, misafirlere dönerek, "Chatleşeceğiz biz onunla, e-mail adresini alın" dedi. Sema Çetinkaya'nın söylediği türküyü dinleyenKavaf, daha sonra Antalya'da yapılan maraton yüzme yarışmalarında Türkiye birincisi olan Tuba Gezer'e madalyasını taktı.

Kız yetiştirme yurdunun ardından huzurevi sakinlerini ziyaret eden Kavaf, yaşlı bir bayanın "Malatyalı mısınız?" sorusuna, "Ben Türkiyeliyim, her yerinden, aynı zamanda Malatyalıyım" cevabını verdi. Huzurevi sakinlerinin tek tek durumlarını soran Bakan Kavaf, huzurevi sakinleri tarafından oluşturulan bahçede sebze topladı. Bahçeden salatalık, domates, reyhan, biber ve yeşil soğan toplayan Kavaf, "Akşamki salata malzemelerimiz hazır" şeklinde espri yaptı.

Kavaf, son olarak MİAD Sevgi Evi'nde kalan çocukları ziyaret etti. 0-6 yaş çocuk grubuyla yakından ilgilenen Kavaf, 3 aylık Zeynep bebeği kucağına alarak bir süre sevdi. Bakan Kavaf, daha sonra MİAD Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar tarafından hazırlanan gösterileri izledi.

Çocukların gösterilerini büyük ilgiyle izleyen Kavaf, çocukları sık sık alkışladı ve çocuklarla fotoğraf çektirdi. Gösteri sonrası bir konuşma yapan Kavaf, "Burada gördüklerimiz hakikaten etkileyici, unutmak mümkün değil. Türkiye'deki bütün illeri sosyal hizmet anlamında inceleme imkanım olmadı. Ama burada gördüğüm muhteşem bir manzara. Bunu her yerde örnek olarak göstereceğiz. Mutlaka yaygınlaştırılması gereken bir model olduğunu dile getireceğiz" dedi.

Bakan Kavaf, akşam yemeğinin ardından Malatya'dan ayrıldı. Kavaf'a ziyaretleri esnasında Vali Ulvi Saran, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ve Fuat Ölmeztoprak eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız