SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrı Bir Önemi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Muharrem Ayı” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın ardından katılımcılara aşure ikram edildi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve konuşmacı olarak Malatya Merkez Vaizi Şemsettin Karcı katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, aşurenin sadece bir çorba olmadığına, tarihi bir geçmişi olduğuna dikkat çekti. Kerbela olayına atıfta bulunan Pektaş, “Günümüz dünyasında maalesef çağdaş zulümler, yani çağdaş Kerbelalar devam etmektedir. Çağdaş Yezidler, Çağdaş Hz. Hüseyinler günümüzde de yaşamaktadırlar. Bombalar altında yaşayan insanlar, kıyıya vuran çocuk cesetleri modern kerbelaların yaşandığının kanıtıdır” dedi. 

Günümüz çağdaş Kerbelaların bir an önce bitmesi için dualar edilmesi gerektiğini ifade eden Pektaş, düzenlemiş oldukları etkinlikten dolayı Kadın Meclisine teşekkür etti.

Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut, aşurenin paylaşmak olduğunu hatırlatarak Kadın Meclisinin de hayata dair birçok şeyi paylaştığını vurguladı. Kadın Meclisinin birlikteliği ile Malatya için daha çok çalışacaklarını söyleyen Bulut, “Bizlere destek olan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Muharrem ayının önemini anlatan ve bu ayda yapacağımız ibadetlerden bahseden Malatya Merkez Vaizi Şemsettin Karcı, bu ayda meydana gelen hadiselerden bütün Müslümanların ders çıkarması gerektiğini belirterek “Rabbim bizlere bir daha Kerbelalar yaşatmasın” dedi.

Konuşmasında Ehlibeyt sevgisinden de bahseden Karcı, “Ehlibeyt, “ev halkı”, “ev sahibi ile eşi, çocukları ve torunları” demektir, yani Hz. Peygamber(a.s.)ın ailesi ve soyu demektir” dedi

Karcı “Haram aylar içinde Muharrem ayının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu ayrıcalığı “Muharrem” adından da fark etmek mümkündür. Zira “muharrem” kelimesi, “haram kılınmış”, “hürmete lâyık” anlamlarına gelmektedir. Kısacası “haram aylar” uygulamasının genel adı, anlam itibarı ile bu aya özel bir ad olarak verilmiştir. Bu özel uygulama, şüphesiz Muharrem ayına atfedilen önemin bir yansıması olarak değerlendirilmelidir” dedi

Programın sonunda Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş tarafından Vaiz Şemsettin Karcı’ya yaptıkları sunumdan dolayı teşekkür plaketi takdim edilirken, programda “Kerbela”  şiirini okuyan Hatice Beyza Hadiç’e ise ebru sanatından yapılan eser hediye edildi. Kadın Meclisi Üyeleri ise düzenlenen programdan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ikram edilen aşureyi yediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız