SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrı Nakil Hastanesi Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:48:50
A- A+ PAYLAŞ
 
Kampus FM'deki  Panorama programına katılan  Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, zarar eden hastaneye bir yılda 19 milyon TL kâr ettirdiklerini söyledi. 
 
"BU DOĞRU DEĞİL AMA.."
 
Prof. Dr. Özgen, programda yaptığı konuşmada,  "Sağlık problemi olan hastalara hizmet etmek amaç, tıp merkezi ise bir araçtır. Kendi muadili hastanelerle kıysa edildiğinde işlem hacmi ve mentalite olarak tıp merkezimiz çok iyi durumdadır.Yüzde 80 karaciğer nakli yapılıyor ve Avrupa'da ve dünyada derece yaptık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Halkın inancında cenazenin bütünlüğünün bozulmasının geleneksel tavırlar doğrultusunda zor olduğunu dolayısı ile canlıdan nakiller daha fazladır. Bu doğru değil ama realite böyle. Bu konuda daha bilinçli olma noktasında ilerlemeler gösterilmeli" ifadelerini kullandı. 
 
"İŞ KENDİNİ TANITIR"
 
Özgen konuşmasının devamında, "Tıp merkezinin ve nakillerin daha geniş alanlara yayılması ve hizmetin tanıtımı amacı ile neler yapılacak" sorusuna ise , "Biz işimizi yaparız, iş kendini tanıtır, anlatır. Uluslararası sağlık turizmi konusunda ise bu alanda mutlaka profesyonel destek alınmalıdır. 3.basamak hizmet veren bir hastane olarak, uluslararası standardı mutlaka tutturmalıyız" şeklinde cevap verdi. 
 
"NAKİL HASTANESİ OLMALI"
 
Özgen, birikmiş organ naklini alabilmek için mutlaka ayrı bir nakil hastanesi olması gerektiğini söyleyerek, "Finans ve maliyeti karşılama noktasında yapılanları ve kâra geçen bu konuda örnek duruma gelen tıp merkezi tam gün yasasına çok iyi hazırlanmıştır. Çalışanlar açısından kolay işlere yönelip zoru ötelemeyi yok eden bir anlayış getirdik. Maliyeti karşıladığı oranda verilen puan ile birlikte bir yılda 19 milyon TL hastanenin kârı olmuştur." dedi. Prof Dr. Özgen, Lösemili çocukları yaşatmak konusunda; önceleri daha uzun süre nasıl yaşayabilirleri düşünürken, şimdi uzayan yaşam sürelerini eğitimleri, hayata adaptasyonları açısından nasıl daha fazla kaliteli yapabilirizleri düşünmeye başladık şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız