SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayrılığı Körüklüyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Celal Berktaş ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol yaptıkları ayrı açıklamalarla son günlerdeki terör olaylarına tepki gösterdiler.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

"Birkaç gün önce, Ulusça yeni bir acı ile karşılaştık,

İnsanlıktan nasibini almamış hainler, Tokat’ta hain bir pusu kurarak, 7 askerimizi şehit ettiler. Yine aynı zaman diliminde, bir otobüse atılan molotof sonucu yaralanan, henüz 17 yaşında bir genç kızımız da bu şehitler arasına katıldı.

Yine günlerdir, nereden kaynaklandığı belli olan, tahrikler, kışkırtmalar sonucu insanlar sokağa dökülmekte, karakollarımızı hedef almakta, Devlet otoritesini zaafa uğratmakta, eylem adı altında bir rezaletler zinciri sergilenmektedir!.

Gösteriler sırasında da, üniversiteli bir gencimiz yaşamını yitirmiştir.

Ortalık kan gölü haline gelirken Başbakan, yurt dışındadır. Meksika gezisini iptal edip ülkeye dönme gereği duymamıştır.

İçişleri Bakanı, içeriğini kendisinin de bilmediği bir açılımın erdemlerinden söz etmektedir. Başbakan Vekili, sanki bu ülkede yaşamıyormuş gibi garip açıklamalar yapmaktadır. Bir komplo’dan bahsetmektedir.

Artık gerçek yüzleri ortaya çıkan yandaş medya, olayları görmezden gelmekte, , vahametini gizlemeye çalışmakta, satır aralarında devletin kurumlarını suçlayıcı imalarda bulunmaktadır.

Bunlar 2002 yılında iktidarı devraldıklarında terör olayları minimum seviyedeydi.

Bunlar Terörle mücadeleyi ciddiye almadılar, terörün Avrupa kaynaklı desteklerini görmezden geldiler.

Askerimizin başına çuval geçirilmesine tepki göstermediler.

Devletin birimlerinde partizanlık yaptılar,
Liyakatı bir kenara bırakıp cemaatçi, yandaş kadrolaşmaya gittiler!

Açılım adı altında, terör örgütü ile el altından pazarlık yaptılar.

Gerilla kıyafetli Terör örgütü mensuplarını törenle karşıladılar,

Ayaklarına mahkeme götürdüler,

Terör Örgütünü akladılar,
Terör örgütüne laf söyletmediler, yere göğe sığdıramadılar,
Yandaşları vasıtası ile karşı çıkanlara hakaretler yağdırdılar,

Terörle mücadele edenleri suçladılar!
Ülke kan gölüne dönmüş,
Ülke dışında gezen Başbakan hiç oralı değil,
İktidarda başkası varmış gibi sorumlu arıyorlar.
Komplo var diyorlar.
İktidar kafasını kumdan çıkarmalıdır.
Bu cinayetlerin sorumlusu kim?
Bulup Adalet önüne çıkarmak senin görevin değil mi?
Komplo mu var?
Kimler düzenlemiş, arkasında kim var?
Bulup çıkarmak senin görevin değil mi?

Bu ülkenin namuslu insanlarını, vatanseverlerini aylardır yıllardır birkaç meczubun lafıyla içeride tutuyorsun!
Yargıyı dize getirmek için her türlü komplo düzenleniyor, arkasında duruyorsun!

Devlet kurumlarına karşı komplolar düzenleniyor, destek veriyorsun!

Durup dururken azınlıklar yaratıyorsun, ayrılığı körüklüyorsun!

Terörle mücadelede terör örgütünden medet umuyorsun!
Ülkemiz hızla bir kaosun içine yuvarlanıyor.
İktidarımız BASİRETSİZ davranıyor.
Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu ve soğukkanlı olmaya davet ediyoruz!
Olaylar nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet ailelerine Başsağlığı diliyorum! Ülkemizin Başı Sağolsun."

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol ise yaptığı açıklamada, "PKK teröristleri ile onların taşeronluğunu yapan DTP yöneticileri yönetimin zafiyetinden yararlanarak ülke genelinde günlerdir terör estirmektedirler. Son yaşananlardan, tedbir alınmadığı takdirde terör eylemlerinin hız kazanarak devam edeceği anlaşılmaktadır. Milletimizin ve ana, babaların yüreklerini yakanlar, artık, layık olduğu muameleye tabi tutulmalıdır. PKK Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi de değildir, Doğu ve Güney Doğu halkı büyük bir çoğunlukla PKK terörüne karşıdır ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yanadır. PKK, yandaşları ve onları besleyenler şunu bilmeli ve aklından çıkarmamalıdır. Türkiye ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür, hangi tür terör olayı yaratılırsa yaratılsın, PKK ne yaparsa yapsın bu gerçeği değiştiremeyecek" şeklinde konuştu.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği adına yapılan açıklamada da, "Tokat’ın Reşadiye İlçesindeki hain saldırıda 7 Mehmetçik şehit edilmiştir. Saldırıyı yapanları ve saldırının arkasında olan hainleri nefretle kınıyoruz. TSK’ne, şehitlerimizin ailelerine ve Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, hukuk devleti anlayışından uzaklaştırmak isteyen karanlık güç odakları kirli oyunlarında başarılı olamayacaklardır.Bu duygu ve düşüncelerle Tokat’ta manevi makamların en yücesine erişen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hain saldırıyı yapanları ve hain saldırının arkasında olan kirli elleri nefretle kınıyoruz." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız