SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrılık Gayrılık Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Genel Başkanı Metin Emiroğlu, Malatyalı sivil toplum kuruluşları arasında ikilik olamayacağını söyleyerek, “Böyle bir şeye imkan da vermeyiz, meydan da vermeyiz” dedi.

MEV Malatya Şubesi’nde basın açıklaması yapan MEV Genel Başkanı Metin Emiroğlu,  yeni dönem çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bursların sayısını arttırmak, bursların miktarını arttırmak ve bu bursların yanında eğitim kaynağını sağlam esaslara bağlamak.  Yani sağlam gelirler elde etmek. Bunun içinde vakfımızın çalışmaları arasında, vakfımıza yapılacak olan gayrimenkul bağışları büyük ehemmiyet arz ediyor. Birçok hemşerimizin de bu konuda bize müracaatları oldu. Biz gayrimenkul bağışlamak istiyoruz diye müracaatlar oldu.  Bunu da çok önemli bir gelişme olarak telakki ediyorum. İnşallah vakfın gelirlerini daimilik arz eden bir temele kavuşturacağız. Diğer bir projemizde MEV’in İstanbul’da bir Eğitim ve Kültür Merkezi kurma projesi vardı. Daha önce bu projeyle uğraştık olmadı, ama yine gündeme aldık. Malatya’nın İstanbul’da MEV Turgut Özal Eğitim ve Kültür Merkezi diye bir merkez kurmak istiyoruz. Bu merkezin bünyesinde erkek yurdu, kız yurdu ve bir kongre merkezi, sanat merkezi ve bunun yanında gelir getirecek diğer faktörleri kurmak istiyoruz” diye konuştu.

MİAD’ın öncülüğünü yaptığı ve MEV’in devre dışı bırakıldığı Malatya Eğitim Platformu  ile ilgili tartışma konusu hakkına sorulan bir soruya cevap veren Emiroğlu, “Şuanda MİAD, MASTÖB ve MEV birlikte müşterek çalışıyorlar. Bu platformu herkesin platformu haline getirmek ve birlikte bu talepleri almayı planladık. Arkadaşlar bunun teknik detaylarını şuanda çalışıyorlar. Ayrı ve gayrı bir şeyimiz yoktur. Malatya’nın bütün mevcut eğitim potansiyelini MEV çerçevesinde birleştirmeyi düşündük.  Bunun üzerinde çalışıyoruz. Şimdi onların hepsi MEV’e gelecek. MEV’de burslar dağıtılacak. O gayri ve ayrı gibi gözüken hadiseyi biz birleştirmiş durumdayız” diye konuştu.

Malatya sivil toplum kuruluşları arasındaki bölünmeler hakkında ise Emiroğlu şunları söyledi:  

“Bölünmek için bir sebep yoktur. Biz siyasi bir kuruluş değiliz. Bizim siyasetle ilgimiz yoktur. Biz bütün Malatyalıların eğitim olayı karşısında enerjisini birleştirmesini ve bu enerjiyi de MEV çerçevesinde yapmayı düşündük. Bu teklifte diğer arkadaşlardan geldi. Bu teklifte MİAD VE MASTÖB’den geldi. Bu platformu MİAD oluşturmuştu, teklifte MİAD’dan geldi. Onun için gönlünüzü ferah tutun. Bir ayrılık, gayrilik, ikilik yoktur. Böyle bir şeye imkan da vermeyiz, meydan da vermeyiz. Burada paylaşılacak bir tek şey var, oda hizmette yarışmak ve eğitimi hem mahiyet ve hem de sayı itibariyle arttırmak ve kaynakları sağlamlaştırmak. Malatya kendisine yakışanı yapmalıdır. Malatya öyle ufak şeylerle tatmin olmaz. Malatyalı daima en iyisini yapmak ister.  Öyle bir haleti ruhiyemiz vardır.”

TSO'YU ZİYARET

Bu arada Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. 

Malatya’nın her geçen gün yıldızı parlayan şehir haline geldiğini belirten Emiroğlu,”Memleketimiz her yönüyle güzelleşiyor. Geçmişte yapılan hizmetlerin bugünde kesintisiz devam etmesi Malatyamızı daha da ileri noktalara götürecektir. Bu noktada Ticaret ve Sanayi Odası’na büyük görevler düşüyor. Ben bu vesile ile başkanımıza görevinde yeniden başarılar diliyorum” dedi. 

Malatya’nın başarılı olması için kaçınılmaz olan gerçeğin birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Erkoç ise şunları söyledi:

”Bizim kalkınmamız, büyümemizin altında birlik ve beraberliğimiz yatıyor. Özellikle Malatya Eğitim Vakfı bu noktada bizim için değerli. Ben Sayın Bakanımızın da geçmişte olduğu gibi bugün de MEV’e ve Malatya’ya çok şeyler kazandıracağına yürekten inanıyorum”

Ziyarete Emiroğlu’nun yanı sıra, MEV eski genel başkanı Şaban Taçyıldız, Malatya Şube Başkanı  Necdet Narin, yönetim kurulu üyeleri Ethem Kanat, Naim Kayısıcı ve Özkan Başdemir de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız