SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayrılmasına Üzülüyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Amasya'ya atanan Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti ve ayrılacak olmasına üzüldüğünü söyledi. Vali de, 2.5 ay birlikte çalışabildikleri Çakır'la geçen bu dönemi "uyumlu bir çalışma dönemi" olarak gördüğünü bildirdi.

Çakır'ın Daşöz'ü ziyaretine ilişkin belediyenin basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Valiler Kararnamesiyle Amasya Valiliği’ne atanan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

16 Haziran Salı günü gerçekleşen ziyaret sırasında, Vali Halil İbrahim Daşöz’ün görev süresi içerisinde Malatya’ya ciddi manada güzel hizmet ve katkılarının olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Daşöz’le birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Çakır, “Sayın Valimizin Malatya’dan ayrılmasına üzülüyoruz. Bu yeni sürecin kendisi için hayırlı olmasını diliyorum. Kendileri Malatyamız’a yaptığı katkıların yanı sıra topluma da birçok konuda öncülük yapmıştır. Malatyalı hemşerilerim adına kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşmada, Valilik ve Belediye olarak devamlı yakın çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Şehir yönetimlerinde Valilik ve Belediye’nin çok önemli fonksiyonlar gördüğünü belirten Vali Daşöz, bu iki kurumun uyumlu çalışmasının diğer kurumlara da öncülük yaptığını söyledi.

Daşöz özetle, “Belediyemizle her alanda çok uyumlu çalışmalar yaptık. ortak projeler de yürüttük. Gerçekten iki ayrı kurum gibi ama sanki tek ruh, tek kalpmiş gibi çalışıldı. Bundan da şehrimizin yarar gördüğünü düşünüyorum. Belediye Başkanımızla seçilmesine kısa bir süre olmasına rağmen, son derece uyumlu bir çalışma süreci yaşadık. Umarım bundan sonra da Başkanımızın bu anlayışı devam edecektir. Bundan da Malatyamız karlı çıkacaktır” dedi.

Kendisini Malatya’nın fahri bir hemşerisi gibi gördüğünü de belirten Vali Daşöz, bundan sonra belki Malatya ile ilgili resmi anlamda bir bağlantısının olmayacağını ancak gönül ilişkilerinin devam edeceğini söyledi."

VEDA ZİYARETLERİ..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün Amasya Valiliği'ne tayini çıkması nedeniyle bir yandan hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken, bir yandan da veda ziyaretlerinde bulunuyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne gidip, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy ile İl Genel Meclisi daimi encümen üyelerine veda eden Vali Daşöz, burada toplu fotoğraf da çektirdi.

Bu arada, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Bayram Akdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret edip, Malatya'ya yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verdi.

TSD ŞUBESİNDEN TEŞEKKÜR..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün Amasya Valiliği'ne atanması dolayısıyla açıklama yapıp düşüncelerini dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliğinden Amasya Valiliğine atanan Valimiz sayın Halil İbrahim Daşöz, ilimizde göreve başladığı günden itibaren başta eğitim olmak üzere toplumsal konularda yapmış olduğu tüm çalışmalarda olduğu gibi engelliler konusunda da aşağıdaki çalışmaları büyük bir duyarlılıkla ve özveri ile gerçekleştirerek gönüllerimizde taht kurmuştur" dedi.

Koyun, Vali'nin engellilerle ilgili yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı:

"Valilik binasına rampa ve asansör yapılması, Vilayet Parkının giriş ve çıkışına rampa ve tuvalet yapılması, akülü tekerlekli sandalye kampanyası başlatarak ilimizin plaka numarasından da esinlenerek 44 adet aracın alınarak 3 Aralık 2007 Dünya Engelliler Gününde ihtiyaç sahibi engellilere armağan edilmesi, Devlet Hastanesindeki diş polikliniğine geçiş yerinin yapılması, Fırat Sağlık Ocağı girişine rampa yapılması, 10-16 Mayıs Türkiye Engelliler Haftası nedeniyle tüm kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı bir toplantı yaparak herkesin engelli sorunlarının çözümüne katkı vermesi gerektiğini ifade etmiştir.”

Koyun, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
"Engellilere mesleki bir beceri kazandırarak aile ekonomilerine katkıda bulunmaları ile kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlayarak toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla her ev bir atölye isimli AB projemizin hazırlanmasına ve yürütülmesine destek vermesi, İlimizdeki engellilerin sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri geliştirmek, toplumsal duyarlılığın artmasını sağlamak, engellilerle ilgili yapılan hizmetlerin daha etkin verimli ve düzenli yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla Valiliğin başkanlığında Malatya İl Engelliler Konseyinin oluşturularak hayata geçirilmesi gibi çalışmaları büyük bir özveri ile gerçekleştirerek sözde değil özde duyarlı olduğunu gösteren Valimiz Sayın Halil İbrahim Daşöz'e başta şahsım ve derneğimiz adına olmak üzere ilimizdeki tüm engelliler adına teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız