SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrım Gözetmeden Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:08:47
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın Suriye sınırında önemli çalışmalara imza attığını bildirerek, "Eğer bugün Suriye'nin kuzeyinde kitlesel ölümler, kırımlar olmuyorsa bunu Türk Kızılayı'nın sıfır noktasında yapmış olduğu yardımlara borçluyuz. İnsanlık olarak borçluyuz. Bir insanlık görevini yapıyoruz" dedi. 

Kızılay’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki il ve ilçe başkanlarının bölge toplantısı dün Malatya’da gerçekleştirildi. Ramada Otel’de gerçekleşen toplantıya Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Kızalay yöneticileri de katıldı.

“KIZILAY KİTLESEL ÖLÜMLERİ ÖNLEDİ”

Akar, "Cilvegözü ve Yayladağı ile diğer sınır kapılarından verilen yardımlar Şam ve Halep’e kadar gidiyor. Oradaki çocukların bezleri, mamaları, kadınlarımızın kızlarımızın hijyenik malzemeleri karşılandı. Un, yağ, şeker ve diğer insani temel ihtiyaç malzemeleri karşılandı. Eğer bugün Suriye'nin kuzeyinde kitlesel ölümler, kırımlar olmuyorsa bunu Türk Kızılayı'nın sıfır noktasında yapmış olduğu yardımlara borçluyuz. İnsanlık olarak borçluyuz. Bir insanlık görevini yapıyoruz. Suriye'nin Türkiye sınırından, tel örgülerin olduğu yerden içeriye yapılan yardım 1 milyar Türk Lirası'nı buldu" dedi.

“2 MİLYON KİŞİYİ AĞIRLIYORUZ”

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Yurtdışından Türk kökenli kardeşlerimizden geldi. Çok fazla diğerleri umursamadı. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi, 'ahlar, vahlar, çok güzel yapıyorsunuz, kamplarınız çok güzel, Kızılay iyi çalışıyor, AFAD iyi çalışıyor.' Peki elinizi cebinize atıyor musunuz? Hayır, maalesef ellerini ceplerine atmadılar. Bunda da inat ediyorlar. Beraber çıktığımız bu yolda maalesef Batı, biraz bizi yalnız bıraktı. Bu millet her şeyin hakkından geldi ve Suriyeli kardeşlerini yalnız bırakmadı. 2 milyon kişiyi ağırlıyoruz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak. 5 milyon dolar harcandı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kasasından, bütçesinden. Bazıları bunu fuzuli görebilir, 'bilmem nereye okul, köprü yapabilirdik' diye. Ne köprüler eksik kaldı, ne okullar eksik kaldı ama Allah'ın yarattığı en kıymetli varlık olan milyonlarca insan yaşatıldı."

“100 BİN ERMENİYE YARDIM EDİYORUZ”

Türkiye’deki 100 bin Ermeni’ye de yardımda bulunduklarını anlatan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Kızılay olarak, Ermenistan’dan gelerek, Türkiye’ye sığınmış, İstanbul Gedikpaşa’daki Ermeni Kilisesinden medet uman ama yeteri kadar gıda dahil ihtiyaçlarını gideremeyen 100 bin Ermeni’ye devletimiz de, biz de periyodik olarak onlara yardım ediyoruz. Biliyorsunuz 1915 yılı olaylarının 100. yılında Ermeni lobileri bizim aleyhimizde faaliyetler yaparken biz Türk Kızılayı olarak Gedikpaşa'daki 100 bin Ermeni'ye, çocuklarının okuduğu okullara, evlerine yardımlar yapıyoruz. Niye? Çünkü adam yerinden edilmiş, kalkmış gelmiş. Bunun Ermenisi Türkü, Kürdü olur mu? Herhangi bir etnisitesi İngilizi, Fransızı olabilir mi? Eğer biz bu Ermeniler 'aç kalsın, ölsün' dersek Allah'ın cezası, laneti bizim üzerimize gelmez mi?" şeklinde bilgi verdi.

“EN ÇOK GÜVENİLEN STK”

Bir firma tarafından yapılan araştırma hakkında bilgi vererek, Türk Kızılayı'nın toplum içindeki tanınırlığı, güvenilirliğinin yüzde 90,5 olduğunu aktaran Akar, “En yakın sivil toplum örgütüne 30 puan fark atarak böyle bir yere gelmiş vaziyetteyiz. 2004 yılında ben Genel Sekreterdim. Geldiğimizde Kızılay'ın kamuoyundaki prestiji ve güvenilirliği yüzde 35'ler civarındaydı. Bunu yükseltmek için çalıştık, çabaladık. 2007'de yaptığımız algı araştırmasında yüzde 70 çıkmıştı, çok sevinmiştik. Yüzde 50'nin üzerindeki her kuruluş iftihar edebilir. Yüzde 70 çıkınca çok sevinmiştik. Allah'a çok şükür. Tabii uykusuz geçen gecelerin, yorgun günlerin, depremlerde, sellerde, tsunamilerde, savaşlarda geçen yorgunlukların karşılığını bu sefer almış vaziyetteyiz. Yüzde 90,5 kamuoyundan destek almakla Türk Kızılayı, bu milletin Kızılayı olduğunu, halk tarafından sevildiğini, sayıldığını ve başka bir örgütü istemediğini açıkça ortaya koymuş vaziyettedir” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE GENÇ BUTİK MAĞAZASI 

Bu arada, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile İnönü Üniversitesi Rektörlüğünün ortak girişimiyle Üniversite Kampüsünde "Genç Butik" adında bir giyim mağazası açıldı. Yoksul öğrencilerin yararlanması amacıyla Merkez Kampüs girişinde hizmete giren mağazanın açılış törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, ilçe belediye başkanları, Malatya Kızılay Şube Başkanı Av. Umut Yalçın'ın aralarında bulunduğu Kızılay Şube Başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız