SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrım Yapmıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:38:53
A- A+ PAYLAŞ
Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen yemeğe,  Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, bazı mahalle muhtarları, daire müdürleri ile engelliler katıldı.
 
"Destek Olmaya Çalışıyoruz"
 
Başkan Çakır yaptığı konuşmada, “Yapılan projelerde vatandaşlarımızın daha rahat gezebilmelerini, engellilerimizin daha rahat edebilmesini sağlamak için çalışıyoruz. Dolayısıyla bu konuda sizlerin önerileri bizim için her zaman önemli. Hata yapmamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra engelliler merkezimizde, engellilerimize yönelik farklı kurslar ve aktiviteler yaparak engellilerimizin becerilerini artırıyoruz.
 
Engelli derneklerimizin hizmet odaklı projelerine destek olmaya çalışıyoruz. Yol, cadde düzenlemelerinde engellilerimize engel olmayacak şekilde düzenlemeler yapıyoruz. Engellilerimizin daha rahat ulaşımlarını sağlamak adına filomuza kattığımız 49 otobüsün tamamı engellilerimize uygun halde dizayn edilmiştir. Bunun yanında sadece engellilerimizin kullanabildiği 2 adet minibüs aldık. Yarın da bütün engelli vatandaşlarımızın kullanabilecekleri güzel bir parkın açılışını yapacağız. Açılışına herkesi bekliyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra her zaman sizlerle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. 
 
"Yürekten İnanıyorum"
 
Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise konuşmasında, “Belediye Başkanımız, belediye başkanlığı görevine başladığı günden itibaren yapmış olduğu birçok çalışmada engellileri önemseyerek çalışmalar yaptılar. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak amacıyla büyük özveriyle birçok çalışmayı gerçekleştirmiştir. Malatya’daki engellilerin sesi olarak Belediye Başkanımızın yanında yer aldık. Her zamanda yer almaya gayret edeceğiz, çaba göstereceğiz. Belediye Başkanımızın güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, kutluyorum. Malatya’nın plakası bildiğiniz gibi 44 Belediye Başkanımızın Malatya’yı engelliler açısından dört dörtlük bir şehir haline getireceğine yürekten inanıyorum. Burada sayamayacağım kadar sivil toplum örgütü derneklerimiz var. Hepimizde kader arkadaşıyız” dedi.
 
"Fikirler Üretilmeli"
 
Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak yaptığı konuşmada, "Bu vesileyle sizlerin, bizlerin ve herkesin toplumsal yaşama aktif katkı sağlamasının önündeki engellerin kaldırılması ve onların hepimizin topluma daha rahat şekilde katkı sunması gerekmektedir. Bu vesileyle gerçekleştirilen Engelliler Haftası etkinlikleriyle eminim engelli arkadaşlarımızın da sizlerin de topluma daha rahat katkı sunabilecek; hayatını daha rahat idame ettirecek şekilde çalışmalar yapılması, bu konuda fikirler üretilmesi gerekmektedir. İnşallah bu faaliyetlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tekrar Belediye Başkanımıza bu faaliyetleri, bu davetleri nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
"Ayrım Yapmıyoruz"
 
Yemeğin ardından açıklama yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Malatya Belediyesi olarak dernekler arasında herhangi bir ayırım yapmalarının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi; 
 
"Bedensel engelli, zihinsel engelli, görme engelli hangisi olursa olsun bu arkadaşlarımızın sorunları bizim de sorunumuzdur. Bu sorunları bir hafta içerisinde değil, yılın 365 gününe yayarak çözmek amacıyla bir dizi projeler, sosyal içerikli projeler yapıyoruz. Bu nedenle ilimizdeki bir derneği diğer bir dernekten farklı görmüyor, ayrı tutmuyoruz. Abdullah Gül Parkı içerisinde yapılmış olan bir proje var. Bu tür projeleri Malatya Belediyesi olarak önemsiyoruz. Bu proje gerçekten de güzel bir proje, herkes için yapılmış bir proje. Sadece bir dernek veya birkaç kimse için yapılmış bir proje değildir. Yapılan bu parktan herkes istifade edebilecek. Engellisi de engelsizi de faydalanabilecektir. Malatya Belediyesi olarak bütün engelli kardeşlerimizi, herhangi bir ayırım yapmadan hepsini genel olarak seviyoruz”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız