SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrımcı Değil Birleştiriciyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nın düzenlediği aşure programına ilgi gösterildi. 

Vakfın binasında Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure programına, Yeni Cami din görevlisi Mehmet Şentürk’ün Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Kürsüye ilk gelip konuşan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Kerbela olayının üzerinden 1332 yıl geçmesine rağmen hala diriliğini koruduğunu ifade edip, Ehli beyti anlattı. “Alevisi Sünnisi, Türkü ve Kürdü kardeştir” diyen Meşeli, “Her iki tarafın da çürük düşüncelerini kaldırıp, milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Alevi çalıştayında bulunan 34 kişiden biri olarak, cem evlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesini ve cem evlerine bütçeden makul pay verilmesini istediklerini söyleyen Hasan Meşeli, ayrımcı değil, birleştirici olduklarını vurguladı.

Müftü Vekili İhsan Mesut Akbaş ise Muharrem Ayı’nın önemini anlatıp, “Kerbela olayından ders alıp sağduyulu hareket etmeliyiz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen aşure programları, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor” diyerek, Muharrem Ayı ve Kerbela olayının önemini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Veli Ağbaba ise, “Devlet kanadında eşitlik istiyoruz. Camilere ne yapılıyorsa cem evlerine de aynısının yapılmasını istiyoruz. Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini istiyoruz. Tek tipcilikden vazgeçilmesini istiyoruz” diyerek konuşmasını Hacı Bektaş Veli’nin bir şiiriyle tamamladı.

AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin de AKP iktidarının son 10 yıldır dostluk ve kardeşliği pekiştirme adına birçok çalışma yaptığına dikkat çekerek, “Matem ayı olarak bilinen Muharrem Ayı’nın şuuru içinde kötülük yapana iyilikle karşılık vermeliyiz. Kin ve nefret tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bir, diri ve iri olmalıyız” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise AKP iktidarının, Aleviler konusunda yaptığı çalışmaları dile getirip, “Gelin canlar, bir, diri ve iri olalım” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Vali Vasip Şahin de, “Azami müşterekler varken, asgari müşterekler ile uğraşmanın manası yoktur” diyerek, Muharrem Ayı nedeniyle Malatya’da düzenlenen aşure programlarındaki milli birlik ve beraberliğin kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

Sema gösterisinin yapıldığı programda davetlilere aşure ikramı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız