SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrımcılığa Karşı Mücadele Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:41
A- A+ PAYLAŞ

 Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Eğitim Sen, 19 yıllık tarihinde sadece sendikal hakların değil, aynı zamanda demokrasi mücadelesinin öznesi olmuş, tüm anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi kendisine görev bilmiştir” dedi.

Eğitim Sen’in 19’ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, sendika olarak hak mücadelesi verdiklerini bildiren Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “Türkiye’de eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim Sen 19 yaşını kutluyor. Yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin bayrağını son 19 yıldır bütün engelleme ve karalama kampanyalarına rağmen sabırla ve inatla taşıyan eğitim ve bilim emekçileri olarak sendikamız Eğitim Sen’in 19. mücadele yılını selamlıyoruz.

Türkiye’de eğitim ve bilim emekçilerinin mücadelesinin sesi olan Eğitim Sen 19 yaşında. Yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin temsilcisi olan sendikamızın mücadele tarihi, 1908’de kurulan Encümen-i Muallimin’den TÖS’e, TÖB-DER’den Eğitim Sen’e kadar uzanan onurlu ve kararlı yürüyüşün tarihidir” ifadelerini kullandı.

Baytemur, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Eğitim Sen’i farklı yapan, sendikal mücadele ile demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğuna inanması, Türkiye’nin demokratikleşmesi için dünyada ve Türkiye’de savaşın değil, barışın egemen olması, her türlü sınıfsal, dinsel, etnik ve cinsel ayrımcılığa son verilmesi için mücadele etmesidir.

Eğitim Sen, 19 yıllık tarihinde sadece sendikal hakların değil, aynı zamanda demokrasi mücadelesinin öznesi olmuş, tüm anti-demokratik uygulamalara, toplum üzerindeki baskılara, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeyi kendisine görev bilmiştir. Sendikal mücadelenin önündeki her türlü yasal ve fiili engelin ortadan kalktığı, farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye yaratılması için mücadele etmeyi her zaman önemsemiştir.

Eğitim Sen’in, eğitim ve bilim emekçilerinin yüz yıllık mücadele birikiminden ve kararlılığından aldığı güç ve güvenle; insanca yaşam, demokratik Türkiye mücadelesini güçlendireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Eğitim ve bilim emekçilerinin onurlu ve kararlı mücadelesinde nice yıllara diyor, hepinizi birlik ve beraberlik içerisinde, mücadele alanlarında omuz omuza durmaya, örgütümüz Eğitim Sen’i daha da büyütmeye olan mücadele kararlılığıyla selamlıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız