SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayrımcılık Var'

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin partili belediye başkanları toplantısı Darende'nin Ağılbaşı kasabasında yapıldı. İl başkanı Veli Ağbaba, referandumda "Hayır" oyu veren köylere ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Toplantıya ilişkin olarak CHP'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, 12 Eylül referandumunda “Hayır” oyu veren köylerin yatırım programlarına kabul edilmediğini belirterek, hükümetin ayrımcılık uyguladığını söyledi.

CHP Malatya İl Örgütü’nün düzenlediği Belediye Başkanları toplantısı Darende ilçesinin Ağılbaşı kasabasında yapıldı. Ağılbaşı Belediye Başkanı Cengizhan Kılınç’ın evsahipliğinde yapılan toplantıda açış konuşmasını yapan Kılınç, CHP’nin düzenlediği belediye başkanlar toplantısının önemini anlattı.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ UYGULUYORUZ”
Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ise 12 Eylül referandumunda yüzde 100’e yakın bir oranda “Hayır” oyu veren Ağılbaşı halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “CHP’li belediyeler, hükümetin her türlü baskısına rağmen, örnek belediyecilik hizmetleri yapıyorlar. Tüm Malatyalıların, sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl olduğunu görmeleri için belediyelerimizi görmelerini istiyorum. Biz tüm belediyelerimizde, çağdaş, sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyduk. Sadece çöp toplayan, su getiren değil, aynı zamanda sosyal anlamda da çok başarılı oldular. Kültür evleri, parklar, futbol sahaları ve orada yaşayan insanların neye ihtiyaçları varsa onları karşılamak için ellerinden gelenleri yapıyorlar.”

AĞBABA: “HAYIR DİYEN KÖYLERE AYRIM”
12 Eylül referandumunda “Hayır” oyunun çıktığı köylere yönelik bir ayrım yapıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını belirten Ağbaba, “Bazı ilçelerimizde bunlar tespitli. Siyasi düşüncelerinden dolayı, farklı oy kullandığından dolayı önümüzdeki dönemde yatırım programlarına kabul edilmediklerini gördük. Bu konuyu araştırıyoruz. Bu hükümetler hep gelip geçici. Hiç kimse kendi cebinden bir şeyi köylere vermiyor. Devletin imkanlarını, bizim verdiğimiz vergileri hükümetler aktarıyorlar” diye konuştu.

AĞILBAŞI’NA PARK SÖZÜ
CHP’li belediyelerin Ağılbaşı’na bir park kazandırmak için karar aldığını belirten Ağbaba, “Bu bir dayanışma örneği olacak. Buradaki belediye başkanı arkadaşlarımızla beraber, bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından CHP’li belediye başkanları, dayanışma ve birlikte hareket etme konusunda görüş alışverişinde bulundular.

TOPLANTIYA KATILANLAR
Belediye Başkanları toplantısına CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba’nın yanı sıra Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Hekimhan Belediye Başkanı M. Sait Özoğlu, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Ören Belediye Başkanı Aziz Bakır, Fethiye Belediye Başkanı Habip Yücel ve Beydağı Belediye Başkanı Abuzer Sarıtaş ile CHP İl Yöneticileri Hüseyin Baştürk, Ali Canan Fidan, Enver Kiraz ve Hakkı Akkoyun katıldı.

SEÇMEN LİSTESİ UYARISI
Öte yandan CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ve il yöneticileri, Darende’nin Doğantepe, Şendere ve Uzunhasan köylerini ziyaret ederek, 12 Eylül referandumunda verdikleri “Hayır” oyundan dolayı köylülere teşekkür etti.

Ziyaret ettiği köylerde muhtarlar ve köylüler tarafından karşılanan Ağbaba, hem referandumdan önce hem de referandumda CHP’ye verdikleri destek nedeniyle yurttaşlara teşekkür ederek, yaklaşan genel seçimlerden önce seçmen listelerinde ismi olmayan herkesin kayıt yaptırmasını istedi.

AĞBABA: TEK YOL CHP İKTİDARIDIR
Genel seçimlerde CHP’nin başarılı olabilmesi için referandumun ardından çalışmalara hiç ara vermeden devam ettiklerini anlatan Ağbaba, “Türkiye’nin yoksulluktan, yolsuzluktan ve hukuksuzluktan kurtulmasının tek yolu CHP iktidarıdır. Gerçek demokrasi için önümüzdeki seçimlerde partimizin iktidar olması gerekmektedir. Vereceğiniz her oy, Türkiye’ye aydınlığa taşıyacaktır” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız