SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayrımız Gayrımız Yoktur..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili adayları, ilçeler ile merkezde yoğun bir propaganda faaliyeti içerisinde bulunuyor.

Çalışmalara ilişkin parti basın bülteni şöyle:

"Ak Parti teşkilatı seçim çalışmasına hızını düşürmeden devam ediyor.

Arapgir, Doğanyol, Darende ilçelerinin belde ve köyleriyle Malatya merkezde dört koldan seçim çalışmasını sürdüren Ak Parti teşkilatı akşam da Çöşnük Mahallesinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı’nın ziyaret adresi Arapgir İlçesi idi. Ak Parti il genel meclis üyeleri Basri Mutlu, Kamil İlbaş, Ferhat Kaba ve Arapgir İlçe Başkanı Mehmet Tümer’le birlikte Arapgir ilçesinin yedi köyünü ziyaret eden Fındıklı, hasbıhal etmediği vatandaş bırakmamaya çalıştı. Köylülerin, yayla yollarının açılmasından başka hiçbir sıkıntılarının olmadığını söylemeleri dikkatlerden kaçmadı. Kapı kapı dolaşan Fındıklıya ilgi büyüktü. Yaşlılarla sohbet etti, çok sevdiği çocuklara hediyeler dağıttı. Bir gencin, “buraya neden geldiniz? Oy için geldiyseniz; hiç gerek yok. Oylarımız zaten sizindir.” Sözleri Fındıklı’yı memnun etti.

Öznur Çalık Darendelilerle bir araya geldi. Darende’nin belde ve köylerini ziyaret eden Çalık, Yukarı Ulupınar’da yaptığı konuşmada; “Malatya’ya ayrılan ödeneğin büyük bir kısmı Darende yoluna ayrıldı. Tam 158 trilyon. Karahan Geçidi diye bilinen yolumuz, tünelimiz çift gidiş gelişle; tüp geçitle yol gerilir hale geldi. Şu anda tünel çalışması büyük bir hızla devam ediyor.” İfadelerini kullandı. Daha sonra halkın arasına karışan Çalık, halkla el sıkışarak sorunları dinledi.

Daha sonra Aşağı Ulupınar’a geçen Çalık, burada da halka hitap ederek; “biz vatanımızın bölünmesine, parçalanmasına asla müsaade etmeyiz. Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, sünnisiyle bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Ayrımız gayrımız yoktur” dedi. Mahalleleri, köyleri tek tek gezen, herkesle sohbet eden Çalık, halkın teveccühünden büyük memnuniyet duydu.

Doğanyol İlçesinin köylerini ziyaret eden milletvekili adayları Mustafa Şahin ve Şanal Tosun beraberlerinde Ak Parti il yönetiminden Osman Güder’le birlikte zorlu bir yolculuğa çıktılar. Zaman zaman araçları kilometrelerce geride bırakarak ıssız mezraları, tek başına yaşayan yaşlıları ziyaret ettiler; dualarını aldılar. Yol gitmez, kervan geçmez dağ başlarına götürülen yolları gördükçe, tek bir evin bile kapısına kadar dar da olsa giden yollar vekil adaylarını sevindirdiği gözlendi. Dört ilin sınırlarının kesiştiği yerde konuşan Mustafa Şahin; “biz gitmedik yer bırakmamaya özen gösteriyoruz. Dört ilin sınırlarının kesiştiği noktadayız. Gördüğünüz gibi buradayız. Uzak da olsa, yakın da olsa mutlaka gideceğiz.” Dedi.

Dört ilin sınırlarının kesiştiği noktada Şanal Tosun; “12 Haziran seçimlerin evet diyerek, siyasi istikrara evet diyerek torunlarınızın geleceğini şimdiden teminat altına almış olacaksınız.” Diye konuştu.

Milletvekili adaylarının yorgunlukları halkın yakın ilgisi, sevgi gösterileri ve bir bardak çayın buharına karışıp uçtu.
Öte yandan merkezde ziyaretlerini sürdüren Cemal Akın, dükkân dükkân gezerek esnafın sorunlarını ayaküstü dinledi, notlar aldı. Büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanan Akın, Beşkonaklar’dan başlayıp, Fuzuli Caddesinin üst kısmından Tekke Camii civarına geçip oradan da Vilayetin yanındaki esnafların kapılarını tek tek çaldı.

Akşam toplantısı için Çöşnük’e geçen milletvekili adayları burada coşkulu bir halk kitlesiyle karşılandılar. Yağışlı havadan dolayı kapalı mekânda gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, milletvekili adayları Mustafa Şahin, Cemal Akın, Şanal Tosun katıldılar. Destek vermek için aday adayları Sait Kabadayı, Nevzat Öztürk, Vahap Erdemir, Ali Aydoğan, Yusuf Aksaç ve İl Genel meclis Başkanı Naci Şavata da toplantıya katıldıklar.

Toplantıda konuşan milletvekili adayı Şanal Tosun, Doğanyol’a düzenledikleri ziyaretten bir anekdot anlatarak sözlerine başladı ve; “seksen yaşında bir amcamız, bize dönerek; ‘hiç kendinizi yormayın, Ak parti’nin icraatlarını anlatmayın. Biz zaten sekiz buçuk yılda nelerin yapıldığını görüyoruz. Şu anda sizden hiçbir isteğimiz yok. 12 Haziran’a kadar gidip çalışın, biz de sizinle birlikte çalışacağız. İnşallah Türkiye rekorunu kırarak Malatya’da 6’da 6 çıkaracağız. Yalnız sizden bir isteğimiz var. O da; Malatya vekillerinden bir bakan bekliyoruz.’ Dedi. Uzun süredir Malatyalıların beklediği bakanlık talepleri inşallah bu dönem karşılanır.” Sözleriyle konuşmasını bitirdi.

“Aslında Ak Parti’nin yaptığı halkla devleti buluşturmaktır” sözleriyle konuşmasına başlayan Cemal Akın, “başbakanımız halkla devleti buluşturdu. Buna rağmen O’nu iktidardan indirmek için yapılan hesapları, planları hep birlikte gördük. Yapılan suikastların haddi hesabı yok. En sonunda da korumalarından biri şehit edildi. Rabbimiz O’nu muhafaza etsin.” Diyerek halktan da dua etmelerini isteyen Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hükümet olarak bir anayasa değişikliği gerçekleştirdik. Ancak 1982 Anayasası’nın ruhunu ortadan kaldırmak mümkün olmadı. Bu seçim bundan dolayı çok mühimdir. Bu seçim Anayasayı değiştirecek bir seçim olacaktır. İnşallah bundan sonra halkla devleti birbirinden ayıramayacaklar. Halk devletini yönetecek. Elit tabakalar, bizi iktidardan indirip devleti idare etme imkânına kavuşamayacaktır.”

Toplantıda kısa bir konuşma yapan il başkanı Bülent Tüfenkçi şunları söyledi: “Allah gücümüze güç katsın. Seçimde dostlarımızı sevindirip muhalefeti üzelim. Başbakanımıza layık olup elini güçlendirelim.”

Gecede söz alan milletvekili adayı Mustafa Şahin, “bu seçim sorumluluğu ağır olan bir seçimdir. Herkesin gecesini gündüzüne katarak çalışması gerekir. Bazı arkadaşlarımız değişik partilere gönül vermiş olabilirler. Onları saygı ile karşılıyorum. Kendilerini kınamadım, kınamıyorum da… Hiç biriyle ticaretimi, ilişkimi kesmedim. Ancak bu seçimde hep beraber olmamız gerekiyor. En iyi sonucu alacağımızdan da şüphemiz yoktur.” Diye konuştu.

Muhalefeti eleştirerek başladığı konuşmasında Öznur Çalış şunları kaydetti: “seçmene diyorlar ki; hem Ak Parti’yi eleştiriyorsunuz, hem de seçimlerde gidip oyunuzu veriyorsunuz. Bu nasıl iştir? Benim halkımın gözleri var; görüyorlar, kulakları var; işitiyorlar, dilleri var; söylüyorlar. Elleri de var; gidip oylarını hizmet eden partilerine veriyorlar. Ancak muhalefette göz yok, kulak yok, dil yok. Duymuyor, görmüyor, doğruyu söylemiyorlar. CHP genel başkanı; ‘siz bana neden oy vermiyorsunuz’ diye düşünüyor. Bu gidişle daha çok düşünecek. Siz milletten uzaklaşırsanız, milli şefinizi değiştirir Demirel yaparsanız daha bu halktan çoook oy beklersiniz.”

Geceye son noktayı milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı koydu. Fındıklı, “biz hizmet eden insanlarız, fitne üretmiyoruz, biz iftira üretmiyoruz. Biz hizmet ettiğimiz için Allah, halkın kalbini bize doğru çeviriyor, Başbakanımıza onların kalplerini çeviriyor. Halk, yaptığımız her şeyi görüyor, biliyor, farkındadır.”

Alkışlarla konuşması kesilen Fındıklı konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz biliyoruz ki, gecenin zifiri karanlığında kara taşın üzerinde yürüyen kara karıncanın ayak sesinden Rabbim haberdardır. Siz karanlık odalarda ne kadar fitne üretirseniz üretin Rabbimiz dilemediği müddetçe yaprak bile kıpırdamaz, ayağımız bile kıpırdamaz. Onun için biz gönlümüzü ve kalbimizi Allah’a teslim etmişiz. Elimizi, bileğimizi, gücümüzü milletin emrine verecek, yolumuza öyle devam edeceğiz. Bu seçim bunların son çırpınışları olacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız