SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrıştırırsak Duvara Çarparız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:03:00
A- A+ PAYLAŞ

HDP Malatya 1.Sıra Milletvekili adayı Aydın Erdoğan, seçim gezileri kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili adayı Aydın Erdoğan ve il yönetimi, ziyaretler kapsamında Çavuşoğlu Mahallesi Muhtarı İsmail Kurtoğlu, Zeynel Abidin Kültür Vakfı Malatya Şubesi ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Malatya İl Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan milletvekili adayı Erdoğan, barış sözlerini yineleyerek HDP’ye destek istedi. Erdoğan’ın ilk ziyareti Çavuşoğlu Mahallesi Muhtarı İsmail Kurtoğlu’na oldu.

HDP heyeti tarafından yapılan ziyaretten memnun olan ve ülke sorunlarına dair bilgilerini paylaşan Muhtar Kurtoğlu, “Bir arada yaşamayı becerebilirsek önümüz açıktır demektir. Öteki - beriki, Alevi - Sünni, Kürt, Türk, Ermeni, Laz, Çerkez, sağcı - solcu, genç - yaşlı, sakat - sağlam diye ayrıştırırsak en sonunda bir duvara çarparız. Tüm ülke de bu aracın içinde yer alıyor. Siyasiler ve vatandaş olarak bizler, herkes üstüne düşeni yapmalı, yapma gayreti içinde olmalı, sırf kendi kişisel çıkarlarını gözetmeden bu ülkede yaşayan tüm yurttaşların geleceği için barış olmalı. Kardeşçe ve huzur içinde yaşayabilmelerinin yolu buradan geçiyor” diye konuştu.

HDP Milletvekili adayı Erdoğan ise, “Birlikte altına imza atabileceğimiz, bizim ilkelerimizden bahsettiniz. Biz de ülkede barışın, kardeşliğin, adaletin egemen olacağı bir ülke arzusundayız. Mücadelemiz; kimse dışlanmasın kimliğinden, etnik kökeninden, inançlarından, dilinden dolayı kimse horlanmasın, kimse aşağılanmasın. Bu konulardaki parçalanmaları Kafkaslarda, Balkanlarda ve Ortadoğu ülkelerinde yakın tarihte yaşadık gördük. Çevremizde bu acıları gördük, yaşadık, bu yangına şahitlik ettik. Bunun ülke içerisine yansıması da 10 Ekim günü Ankara’da katliamda görülmüştür. Onun için 1 Kasım seçimlerinde halkı evinde, işinde, sosyal hayatında huzur içinde yaşatacak bir siyasal sürecin başlamasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BARIŞ ARZUMUZ KATLİAMLA GÖLGELENDİ”

HDP’li heyetin sonraki ziyaret durağı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şubesi oldu. BTS ziyaretinde Ankara Barış Mitingi'nden de bahseden Erdoğan, “Mitingin yolculuğunun hemen öncesinde ziyaret etmiştik. Onun coşkusunu yola çıkmadan önce barış isteyen heyecanı burada birlikte konuştuk. Hepimiz güçlü bir barış mitingiyle bu ülkenin barışına, huzuruna bir katkıda bulunma arzusu içindeydik. Ancak bu arzumuz bu katliamla gölgelendi, pek çok canımızı kaybettik. STK’mız çok büyük kayıplara uğradı, bizler geride kalanlar, emek örgütleri ve şahsen kendi adıma bu haklı barış ve insanlık davasında sonuca ulaşılması için üstümüze düşeni yapmaktan başka ve kaybettiğimiz vatandaşlarımıza layık olmak için her türlü çabayı göstermekten başka bir çare yok. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz, sizlerin de sağlığınıza kavuştuğunuzu görmekten mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

BTS adına konuşan Hasan Uçar ise, Erdoğan’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ve miting öncesi yaşananlardan bahsederek mücadelelerini devam ettireceklerini belirterek şunları kaydetti:

“Sizlerin de gördüğü gibi miting öncesi çok güzel, heyecanlı bir havada hareket ettik. Barışı istemeyen, savaşın üzerine inatla giden insanlar böyle bir katliama sebebiyet verdi. Burada birçok sendika yöneticimizi kaybettik ama bunun barışa karşı yapılan bir katliam olduğunu herkes biliyor. Biz barış için yine mücadele edeceğiz. Tabii ki Ankara’da kaybettiğimiz arkadaşlarımız bizim için bir fener olacak, ışık olacaktır. Yokluğunu hissettirmeden mücadelemize devam etme gayreti içinde olacağız.”

HDP’li heyet burada yapılan ziyaretin ardından Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Malatya Şubesi'ne giderek, türbe ziyaretinde bulunan vatandaşlarla bir araya geldi.

HDP Malatya Milletvekili adayı Erdoğan’ın son durağı ise bir düğün oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız