SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayrıştırmak İsteyenler Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis üyeleri, Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Milli Park'ını ziyaret etti.

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası Milli Park'ındaki ziyarete, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve Genel Sekreter Sait Kabadayı ile 55 meclis üyesi katıldı.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, ecdat kanları ile sulanmış olan toprakları ziyaret edip, dua etmek için gerçekleştirdikleri ziyaretin önemini anlatarak, "Meclis olarak karar alıp, Çanakkale Şehitliği'ne gidilerek, atalarımızın kanlarını verdikleri yerleri görmek istedik. 250 bin insanımızın şehit olduğu topraklarda vatan için nasıl mücadele edilmiş, mücadele edilen bölgeyi görmek ve dualarımızı etmek için buradayız. Birlik ve beraberliği arttırma adına da bu gezi programı gerçekleştirildi
"ifadelerini kullandı. Malatya'nın Arapgir ilçesi doğumlu olan Cevat Paşa'nın Çanakkale Savaşı'nda Güney Cephesi Komutanı olarak orduyu yönettiğini hatırlatan Hasan Erkoç, Çanakkale Şehitliği'nde Malatyalı askerlerin de isimlerini görünce oldukça duygulandığını kaydetti.

MTSO olarak kendilerini hedef koyduklarını ve dışa açılma hedefi doğrultusunda önce Suriye, sonra Kuzey Irak ve şimdi de Çanakkale gezisi olduğunu belirten Hasan Erkoç, önümüzdeki günlerde bir de yurt dışı gezisi planladıklarını aktardı.

MTSO Meclis Başkanı Sami Payza burada yaptığı açıklamada, "Un, şeker, helva ve su bir araya getirilip, nasıl helva yapılmış onu bizzat görmek için meclis üyelerimizle buradayız" diyerek, daha sonra özetle şunları belirtti:

"Yapılan helvayı ayrıştırmak isteyenler var. Bu nedenle,
birlik ve beraberliğimizi arttırma adına şer güçlere her zaman karşı durup, onların oyunlarına gelmemeliyiz."

Çanakkale Şehitliği'nde, Çimenlik Kalesi'nden, Seyit Onbaşı'ya, Nusrat Mayın Gemisi'nden Gelibolu Yarımadası Milli Park alanına kadar birçok yerlerin ziyareti gerçekleştirilip dualar okundu.

Bu arada, MTSO Meclis üyesi Fatih Ilıcak, ecdat kanlarıyla sulanmış olan toprakları ziyaret ederken duygulandıklarını belirtirken, başka bir meclis üyesi Selami Göçmez ise, özellikle Çanakkale Müzesi'ni gezerken çok etkilendiğini ifade etti.

MTSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı da, dünyada örnek olarak gösterilen Çanakkale mücadelesinde Allah'ın Müslüman Türk askerine nasıl yardım ettiğinin örneklerinin görüldüğüne dikkat çekip, Seyit Onbaşı'nın sırtına 276 kilo mermiyi sırtına alıp topa sürmesinin arkasındaki manevi gücü tasavvur etmeye çalıştıklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız