SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ayşe Tüter'le Mutfak Sohbeti'

0
Güncellendi - 2017-02-24 19:45:40
'Ayşe Tüter'le Mutfak Sohbeti'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi ünlü Gurme Ayşe Tüter’i bayanlarla buluşturdu. “Ayşe Tüter’le Mutfak Sohbeti” programında, özellikle yöresel yemek tarifleri üzerinde duruldu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programı yoğun ilgi gördü. Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Fatma Zehra Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın eşi Sadiye Kahtalı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Aile ve Sosyal İşler Şube Müdürü Gülay Zengin ile çok sayıda Kadın Kültür Merkezi gönüllüsü katıldı.

Başkan Çakır’a teşekkür

Söyleşi programını yöneten Kadın Kültür ve Spor Merkezi Koordinatörü Esra Altaş, böylesine özel bir merkezi bayanların hizmetine sunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bayanların sürekli olarak teşekkürlerini ifade ettiklerini belirtti. Daha sonra söyleşiye geçildi.

Söyleşide, Malatya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayşe Tüter, ilk defa Malatya’ya geldiğini belirterek, “Çok beğendim Malatya’yı. İnsanları da çok tatlı, esnafınız da çok güler yüzlü. Allah, hepinize sağlıklı güzel yaşamlar nasip etsin” dedi.

Senelerce TV programları yaptığını anlatan Tüter, “Kitapta yazdım. Bütün isteğim yöresel yemeklerimizi; annelerimizin, anneannelerimizin unutulmuş reçetelerini gün yüzüne çıkartıp yeni nesillere aktarmak. Çünkü geçmişi olmayanın geleceği olamaz. Her zaman Türk Mutfağından ve yöresel mutfaktan yanayım. Bana hep soruyorlar, niye dünya mutfağı yapmıyorsun? Bizim ülkemizde o kadar güzel yemekler var ki derya gibi. Niye bizim yemeklerimiz dururken dünya mutfağı yapayım? Gençlerimizin çocuklarını sağlıklı büyütebilmeleri için bunları öğrenmelerini istiyorum,” diye konuştu.

Ayşe Tüter, program sırasında dinleyicilerin sorularını da yanıtlayarak çeşitli yemek tarifleri verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız