SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aytaç Durak'a Hapis Cezası

A- A+ PAYLAŞ
 
Görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak ile 5 ASKİ çalışanı, 'görevi kötüye kullanma' suçundan 5'er ay hapis cezası aldı.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) 5 çalışanı, ASKİ'de görevli şube müdürünün usulsüz olarak Teftiş Kurulu Başkanlığına atandığı gerekçesiyle 'görevi kötüye kullanma' suçundan 5'er ay hapis cezası aldı. Mahkeme hakimi, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
 
Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Durak ve dönemin ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan katılmazken, mevcut ASKİ Genel Müdür Vekili Abdulkadir Küreksiz ile ASKİ çalışanları Fikri Kavlak, Kayhan Çamurdan ve Erol Tuncel hazır bulundu.
 
Mahkeme hakimi, Durak ve diğer 5 sanığa 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 6'şar ay hapis cezası verdi, daha sonra bu cezayı 'duruşmadaki iyi hallerinden dolayı' 5'er ay hapis cezasına çevirdi. Ardından da, sanıkların daha önce kasıtlı bir suçtan mahkumiyetlerinin bulunmaması ve cezanın miktarını göz önüne alarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
 
İddianame ve ifadeler
 
Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, Durak'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin ASKİ'de yaptığı incelemede, ASKİ şube müdürlerinden Mustafa Demirkaya'nın, başmüfettiş ya da 10 yıl müfettişlik şartını taşımamasına rağmen 7 Mart 2006 tarihinde ASKİ Teftiş Kurulu Başkanlığına atandığı belirlenmişti.
 
Müfettişler, atamayı yapan Durak'ın yanı sıra, atama teklifinde bulunup, bu teklifi imzaladıkları belirlenen Küreksiz, Merdan, Çamurdan, Kavlak ve Tuncel hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Cumhuriyet Savcısı da Durak ve diğer 5 sanık hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası istemişti.
 
Durak, ilk duruşmadaki ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyerek, Demirkaya'nın teftiş kurulu başkanlığına getirilmesinde herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını öne sürerek, 'Ancak soruşturmayı yapan mülkiye müfettişi İçişleri Bakanlığına atamanın usulsüz olup olmadığını sormasına rağmen, bu konuda herhangi bir cevap gelmemiştir. Beraatımı talep ediyorum' ifadelerini kullanmıştı.
 
Yazılı savunma veren Fikri Kavlak ile diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmeyerek, usulsüz bir atama yapılmadığını söylemişlerdi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız