SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aytaç Serbest Bırakıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:32:18
Aytaç Serbest Bırakıldı
A- A+ PAYLAŞ

Bir dönem Polis Akademisi’nde öğretim üyesi olan gazeteci-yazar Önder Aytaç, yurt dışı dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Bakırköy Adalet Sarayı’nda nöbetçi cumhuriyet başsavcı vekiline ifade veren Aytaç, serbest bırakıldı. 

Polis Akademisi’nde bir dönem öğretim üyeliği yapan gazeteci-yazar Önder Aytaç, dün akşam saat 22.40’da yurt dışından dönüşünde hakkındaki yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındı. Aytaç hakkında, Ankara 4’ncü Sulh Ceza Mahkemesi’nin, "Devlet büyüklerini ve emniyet güçlerini aşağılamak ve tahkir" suçlamasıyla arama kararı bulunduğu ve bu karar doğrultusunda gözaltına alındığı öğrenildi. Geceyi havalimanı nezarethanesinde geçiren Aytaç, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Bakırköy Adalet Sarayı nöbetçi cumhuriyet başsavcı vekiline ifade veren Aytaç, serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Önder Aytaç, “Daha önce de bir günlük gözaltına alınma süreci oldu. Bu Süleyman Şah ile ilgili. 15 tane Mehmetçiğin hayatı kurtulmuştu. Evet ben ondan memnundum. Dün havaalanı emniyetinde misafir olduk. Beş yıldızlı otel gibiydi. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tebliğ-tebligat yapılırken Polis Akademisi öğretim üyesiydim. Malatya’ya usulsüz tayin edildi. Malatya’dan Bitilis’e usulsüz tayin edildi. Bitlis’te usulsüz göreve son verildi. Bütün bunlarla ilgili idare mahkemeleri yürütmeyi durdurma verdi ve pek çok dava devam ediyor. Bu usulsüzlüğü ben de, bana tebliğ edilirken ameliyatta olmuş olduğum süre 70 günlük raporlu sürecimdi. Usulsüzlüğü ifade etmiş olmamdan kaynaklanan şeyden dolayı Sayın Dışişleri Bakanı Efkan Ala’nın suç duyurusunda bulunmuş olduğu şey. Ama benim orada yazmış olduğum ve tırnak içerisinde söylüyorum, ‘Paralel yapının bana yapmış olduğu şeyler.’ Benim o açıklamamdan sonra Emniyet Genel Müdürünü, Polis Akademisi Başkanını ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanını görev süreleri bitmeden idare almıştır ki onların da usulsüzlük yapmış oldukları idare tarafından teyit edilmiştir. Benim ifadem buydu, başka bir şey değildi” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından adliyeden ayrılan Aytaç, Ankara’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız