SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Az da Değil, 18 Bin Dönüm!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:32:11
Az da Değil, 18 Bin Dönüm!
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Valiliği Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün Malatya idari sınırları içerisindeki yaklaşık 18 Bin dönümlük araziyi 1998 yılında usulsüz bir şekilde Adıyaman hazinesi üzerine tapuladığı ortaya çıktı. 

Doğanşehir ilçesi Kurucaova Beldesinin 1988 yılında kesinleşen kadastro çalışma alanı içerisinde Adıyaman Kadastro Müdürlüğü tarafından 1998 yılında usulsüz bir şekilde ikinci bir kadastro çalışması yaptığını belirleyen mahkeme Adıyaman hazinesi üzerine tapulanan 18 Bin dönümlük arazinin tapu kaydını iptal etti. 

Kurucaova Belediye Başkanlığı’nın açtığı dava sonunda Doğanşehir Asliye Hukuk Mahkemesi’nce tayin edilen bilirkişiler büyük usulsüzlüğü ortaya çıkardı. Bilirkişi raporunda Adıyaman üzerine tapulanan 18 Bin dönümlük Malatya toprağı harita üzerinde gösterildi.

Doğanşehir Asliye Hukuk Mahkemesi “ 3402 Sayılı Kanunun 22. Maddesi uyarınca önceden tespit, tescil ve sınırlandırması yapılan yerlerin yeniden kadastrosunun yapılamayacağı, bu yerlerin ikinci kez kadastroya tabi tutulması durumunda ikinci kadastronun bütün sonuçlarıyla hükümsüz olduğu belirtilmiştir” gerekçesiyle Adıyaman Hazinesi üzerine yapılan tapulama işlemini iptal etti.

MALATYA MUHAKEMAT MÜDÜRLÜĞÜ’NE SİTEM

Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş, dava süresince yalnız bırakıldıklarını ifade ederek şunları söyledi: “18 Bin dönümlük Malatya toprağını usulsüz bir şekilde Adıyaman hazinesi üzerine tapulamışlar. Bu dava sadece Doğanşehir’in değil Malatya’nın bir onur davasıdır. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, bu davada Malatya Muhakemat Müdürlüğü bizleri yalnız bıraktı. Hatta bizim aleyhimize oldular. Doğanşehir’in dolayısıyla Kurucaova’nın ve Malatya’nın sınırlarını belirten tapu kayıtlarına rağmen bunu yaptılar. Ama mahkemede adalet tecelli etti. Mahkeme Adıyaman hazinesi üzerine yapılan 18 Bin dönümlük tapunun yolsuz ve usulsüz olduğunu belirleyerek bu tapuları iptal etti.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mahmut motur (3 yıl önce)
    Nasil hallolmussa Hala ugrasiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla