SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Az Daha Beni Vermeyeceklerdi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:18
'Az Daha Beni Vermeyeceklerdi'
A- A+ PAYLAŞ

Eşi İzzet Şahin Akçadağ-Gölpınarlı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, geçtiğimiz günlerde Adana’da katıldığı bir yemek yarışması ödül töreninde, memleketi Gaziantep’in ünlü ‘Yuvarlama’ yemeği ile ilgili olarak ilginç bir anısını anlattı. 

Cuma ve Cumartesi günlerindeki programı için  Malatya’ya gelecek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,  eşi İzzet Şahin’in ailesinin kendisini istemeye geldiklerinde, yenilen yemek sonrası kayınpederinin Gaziantep’in meşhur ‘yuvarlama’ yemeğine ‘çorba güzel olmuş’ dediğini belirterek, “Rahmetli kayınpederim yuvarlamaya çorba deyince ailem buz kesti, az daha beni vermeyeceklerdi” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yemek yapmanın emek ve hüner gerektirdiğinin altını çizerek, yapımı büyük emek gerektiren Gaziantep’in ‘Yuvarlama’ yemeği ile ilgili bir anısını anlattı: “Eşim Malatyalı, beni istemeye geldikleri zaman ailem, yuvarlama yapıyor. Yuvarlama Gaziantep’in çok önemli bir yemeği, bayram yemeği. Misafir gelecek diye bizim aile bütün gün Gaziantep yemekleri yapıyor. Rahmetli kayınpederim geldi, oturdular. Yemekler yendi. Kayınpederim dedi ki ‘Ya çorba çok güzel olmuş’. Bizimkiler o anda buz kesildi. Bizim yuvarlamaya çorba dediler ya. Az kalsın beni vermeyeceklerdi. Ama son anda yuvarlamanın ne kadar bereketli ve ne kadar zor bir yemek olduğunu anlatınca, hatta belli bir süre sonra görümcelerime yuvarlatmaya başlayınca kesinlikle çorba demenin ne kadar haksızlık olduğunu öğrendiler”.

ARŞİV FOTO: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, eşi ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız