SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Az Yiyek, Çok Yürüyek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:06:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Malatya İnönü Stadı’nda ‘Hadi Yürüyek’ sloganı adı altında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen etkinliğe; Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Şükrü Özdemir, İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Metin Genç, Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, akademisyenler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, “Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan biri de fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenme ile mücadeledir. Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği ile fiziksel aktivitenin sağlık için önemi konusunda halkın bilgilendirilmesi, toplumda fiziksel aktivite bilincinin oluşturulması ve hareketsiz bir yaşamın yol açabileceği hastalıklardan korunmak amaçlanmaktadır” dedi.

İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Metin Genç ise Malatya’nın şeker hastalığında Türkiye’de birinci sırada olduğunu kaydetti.

Genç, “Gerçekten kötü durumdayız. Malatya şeker hastalığında Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Böylesine metabolik bir hastalığın yaygın olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Demek ki bizim yapacağımız çok iş var. Bu anlamda herkese görevler düşüyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik çerçevesinde stat etrafında yürüyüş yapıldı. Öğrenciler, "Hadi Yürüyek", "Az Yiyek Çok Yürüyek" ve benzeri yazılar bulunan pankartlar taşıdılar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız