SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Azalma Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, vergi iadesinin kalkmasının Malatya'da fiş verme ve almayı etkilemediğini belirterek, bu konuda vatandaşlara teşekkür etti.

Malatya'da geçen yılın ilk 2 ayında 289 milyon YTL, bu yılın ilk 2 ayında ise 399 milyon YTL ciro olduğuna dikkat çeken Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Bu da gösteriyorki ciroda yüzde 38'lik bir artış sağlanmış. Aynı zamanda bu da gösteriyorki, vatandaşlar alış verişlerinde fiş almayı ihmal etmiyorlar. Bu nedenle fiş veren mükellefler ile alan vatandaşlara teşekkürlerimizi iletiriz"dedi.

Yine de fiş verme ve almada aksaklık olmaması için Vergi Dairesi Başkanlığı olarak etkin denetimlerini sürdürdüklerini, fiş vermeyen mükelleflere 139 YTL, almayan vatandaşlara da 27,8 YTL para ceza kesildiğini hatırlatan Niyazi Özkök, "Fiş alma alışkanlığı yerleşmesi lazım. Bunun için Vergi Dairesi Başkanlığı olarak 85 bin öğrenciye mektup gönderdik. Mektupta verginin önemini anlatıp, fiş alınması için öğrencilerin anne ve babaları üzerinde etkili olmalarını tavsiye ettik. Bunun da fiş almada etkisinin olduğunu tahmin ediyoruz"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız