SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Azar Azar Satın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ile Malatya Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı Ramazan Çetin, kayısı üreticilerine sabırlı olmalarını ve ürünlerini toptan satmak yerine azar azar satmaları çağrısında bulundular.

Ziraat Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısı üreticilerinin işçi parasını vermek ve diğer ihtiyaçlarını gidermek için kayısılarını erken satmalarının bazı fırsatçılar tarafından kötü değerlendirildiğini ileri sürdü. Polatbaş, "Üreticilerimiz kayısılarını satma konusunda biraz sabırlı olsunlar. Kayısılarını azar azar satışa çıkartsınlar. Bizim 1 yıllık emeğimiz birilerinin cebine gitmesin. Şuanda stoklarda kayısı yoktur. Üreticilerimiz sabırlı olsun ve pazara erken mal getirmesin. Malatya'nın can damarı olan kayısı şuanda can çekişiyor. Başbakanımız kayısı konusunda söz vermişti. Kayısıya hiç olmazsa fındığa gösterilen destek verilmelidir" dedi.

Kayısı Üreticileri Birliği Başkanı Ramazan Çetin ise üreticilere çağrıda bulunarak, "Kayısılarını erken satmayın. Kayısı üretimi konusunda Malatya dünyada tek başına pazara sahiptir. Kayısını alternatifi olamayacaktır. Kayısı üreticileri erken pazara inmesinler" diye konuştu.

Kayısı Üreticileri Birliği'nde şuanda geçici yönetimin bulunduğunu belirten Çetin, kayısı üreticileri birliği üye olmasını isteyerek, Tarım İl Müdürlüğü içinde faaliyet gösteren Kayısı Üreticileri Birliği'ne üreticilerin gelmesini istedi. Çetin, "Üreticilerimiz gelip üye olsunlar. Ziraat Odası'ndan ve Tarım İl Müdürlüğü'nden alacakları belgelerle gelip kayıt yaptırsınlar" şeklinde çağrıda bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız