SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Azerbaycan'da Fuara Katıldılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:36:08
Azerbaycan'da Fuara Katıldılar
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi, Azerbaycan'ın Bakü ve Gence illerinde gerçekleştirilen “Akademi Bakü Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı” etkinliğine katıldı. 

4-7 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleşen fuarda İnönü Üniversitesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Teymuraz Abbasov ve Kurumsal İletişim Biriminden Necati Bay temsil etti. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan eğitim fuarı Azerbaycan'ın Gence şehrinde devam etti. 

Eğitim fuarının anlam ve önemini belirten protokol konuşmalarının yapıldığı etkinlikte Türk Üniversiteleri adına İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye ile Azerbaycan'ın ayrı iki devlet ancak tek millet olduğu vurgusunu yapan Prof. Dr. Özbağ, “Gerçekleştirilen bu ve benzeri etkinliklerle bilim yuvaları olan üniversitelerimiz hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verilmektedir. Farklı üniversitelerde daha iyi bir eğitim için çeşitli seçeneklerin sunulduğu eğitim fuarlarında tercih edilen üniversitelere yerleştirilen gençlerimizin biribirileri ile kaynaşarak farklı kültürleri paylaşmaları ayrı bir önem kazanmaktadır” dedi.

Çok sayıda Azeri öğrenci ve akademisyenin ilgi gösterdiği eğitim fuarında katılımcılara İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi ile ilgili görsel ve yazılı tanıtım materyalinin yanı sıra şifahi olarak da tanıtıcı bilgiler verildi.

Gence'deki eğitim fuarının açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosu Orhan Işık, Gence Vali Yardımcısı Sevda Kurbanaliyeva, Gence Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yusubov, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Türkiye'den eğitim fuarına katılan üniversite temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız