SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Azerbaycan'dan Türkiye'ye Şok!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki vizenin kalkması beklenirken, Bakü'den şoke eden bir uygulama haberi geldi.

Türkiye ile kardeş ülke Azerbaycan arasında ipleri koparacak şoke eden bir gelişme yaşanıyor.

İnternethaber'in haberine göre; Azerbaycan havaalanında vize uygulamasını kaldırdı. Bağımsız Devlet Topluluğu'ndaki ülkelerine ayrıcalık devam edecek. Türkiye ise kapsam dışı bırakıldı.

Türkiye, Azerbaycan ile vizeleri kaldırmaya hazırlanırken Bakü'den gelen haber Ankara'da büyük şaşkınlık yarattı.

Azerbaycan, havaalanında vize uygulamasını sonlandırdı. Türkiye'de bu kapsama alındı ve bu ülkeye girmek isteyenlere artık Azerbaycan havaalanlarında vize sağlanmayacak.

Azerbaycan'a gitmek isteyenler ülkelerindeki büyükelçiliklere vize başvurusunda bulunacaklar.

VİZE KOLAYLIĞI BİTTİ
Türkiye'den gidenler bugüne kadar havaalanında vize alarak Azerbaycan'a girebiliyorlardı.

Azerbaycan 15 Ekim 2010 tarihi itibariyle bu uygulamaya son verdiğini duyurdu.

BÜTÜN DÜNYADA BÖYLE
Azerbaycan'a girişte havaalanında vize uygulamasının kaldırıldığı Azerbaycan sitelerinde yer aldı. Azerbaycan Dişişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Elhan Poluhov, Azeri sitelerine verdiği demeçte alınan kararı doğruladı.

Poluhov, "Bütün dünya ülkelerindeki uygulamanın böyle olduğunu, havaalanında vize almanın mümkün olmadığını" söyledi.

TÜRKİYE'YE AYRICALIK YOK AMA BAĞIMSIZ DEVLETLER TOPLULUĞU'NA ÜYE ÜLKELERE VAR...

Dışişleri sözcüsü Poluhov havaalanında vize uygulamasından "Müstakil Devletler Birliği"ne (Bağımsız Devletler Topluluğu) üye ülkelerin faydalanmaya devam edeceklerini söyledi.

Azerbaycan Dışişleri sözcüsünün MDB dediği Bağımsız Devlet Topluluğu'na üye ülkeler şunlar: Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Rusya Federasyonu ve Ukrayna ANKARA'YA SOĞUK DUŞ Kardeş ülke Azerbaycan bu ülkelere ayrıcalıklı vize uygulamasını sürdürme kararı alırken, Türkiye'yi listeye dahil etmedi. Bu haberde Ankara'da soğuk duş etkisi yaptı.

AZERBAYCAN'A GİDECEKLER DİKKAT!
Türkiye'den vize almadan Azerbaycan'a gidenler bugün ülkeye girişte şoke eden bu uygulamayla karşı karşıya kalacaklar. Cuma gününden beri uygulamanın yürürlükte olduğu söyleniyor.

Gürcistan'dan vize almadan Azerbaycan'a giden bir grup havaalanından geri çevrildi.

Bağımsız Devlet Topluluğuna üye ülkeler dışındakiler için havaalanında vize kolaylığı kaldırıldığı için bu ülkeye giden Türk vatandaşları da havaalanından geri çevrilecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız